Isihasmul bizantin. Probleme istorice, teologice şi sociale - Carti.Crestinortodox.ro

Isihasmul bizantin. Probleme istorice, teologice şi sociale

Fii primul care adauga o recenzie!
55,00Lei
In stoc

Definirea sau chiar si numai descrierea unei experiente duhovnicesti risca reducerea sau deformarea ei; intrucat limbajul, oricat de bogat si subtil ar fi, nu poate exprima viata in toata profunzimea si complexitatea ei. Si, totusi, experientele duhovnice

Descriere

Isihasmul bizantin. Probleme istorice, teologice şi sociale

Definirea sau chiar si numai descrierea unei experiente duhovnicesti risca reducerea sau deformarea ei; intrucat limbajul, oricat de bogat si subtil ar fi, nu poate exprima viata in toata profunzimea si complexitatea ei. Si, totusi, experientele duhovnicesti se cer impartasite pentru edificarea cator mai multi.

Este si cazul isihasmului care a fost in general definit ca o tendinta a monahismului oriental care cauta perfectiunea crestina in unirea cu Dumnezeu prin rugaciunea continua. Pe langa rugaciune, considerata uneori ea insasi ca scopul sau "sfarsitul" perfectiunii si "partea cea buna" sau "unicul lucru necesar" (Lc. 10, 42), isihasmul pune accentul pe isihie si pe paza mintii ca mijloace de a ajunge la rugaciunea curata si la unirea cu Dumnezeu.

Specificaţii

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie