Farmecul scrierilor patristice  - Carti.Crestinortodox.ro

Farmecul scrierilor patristice

Fii primul care adauga o recenzie!
17,00Lei
In stoc

Din momentul in care am aflat prima data ca exista o literatura specifica primelor secole crestine si, mai ales, cand am putut citi cate ceva din scrierile autorilor de odinioara, am simtit o atractie care m-a stimulat in stradania mea de a-mi insusi limb

Descriere

Farmecul scrierilor patristice

Farmecul scrierilor patristice, de Parintele Mitropolit  Nicolae - carti teologie patristica Fundatia Anastasia

Din momentul in care am aflat prima data ca exista o literatura specifica primelor secole crestine si, mai ales, cand am putut citi cate ceva din scrierile autorilor de odinioara, am simtit o atractie care m-a stimulat in stradania mea de a-mi insusi limba textelor originale. E adevarat ca potrivit momentului m-am oprit asupra scrierilor in greceste si latineste, graiurile acestora predandu-se in scolile vremii. Ulterior am aflat ca multe si valoroase opere s-au pastrat in etiopeana, aramaica, siriana, si alte limbi „orientale”. Indiferent de limba in care au fost alcatuite, toate aceste scrieri au un farmec propriu care incita la a fi citite, aprofundate si studiate.

Pe masura ce am continuat studierea literaturii numita de obicei patristica, adica a Parintilor Bisericii vechi crestine, am aflat ca farmecul pe care l-a exercitat asupra mea l-au resimtit multi altii de-a lungul vremii, nascandu-se astfel o disciplina de sine-statatoare numita „patrologia” sau „patristica”. S-a observat repede ca aceasta interesa nu doar pe teologi, ci, in aceeasi masura, pe filologi, pe iubitorii de literatura, filosofie, arte chiar stiinta, in general pe orice intelectual autentic. In ce priveste pe teologi ei au apartinut initial doar Bisericilor traditionaliste, ortodoxa si romano-catolica. Cei care erau aderentii teoriei „sola Scriptura” au sfarsit insa si ei in a recurge la scrierile patristice ca unele fara de care Biblia nu poate fi inteleasa corect, sau, mai exact, fara de care n-am fi putut avea Biblia asa cum ne este cunoscuta astazi. Dar mai mult, literatura patristica s-a dovedit interesanta si pentru apartinatorii altor religii si credinte.

Specificaţii

  • Editor: Anastasia
  • ISBN:
  • Dimensiuni: 0 x 0 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie