Familia - ultimul bastion. Raspunsuri la intrebari ale tinerilor
Aceasta carte abordeaza probleme legate de casatorie, relatiile cu copiii, cu apropiatii si rudele, chestiuni ridicate de tinerii enoriasi ai capelei Sfanta Tatiana din cadrul Universitatii de Stat din Moscova.
Descriere
Familia - ultimul bastion. Raspunsuri la intrebari ale tinerilor
Ceea ce până nu demult era aproape de neconceput a devenit normă în lumea contemporană. Nimic nu poate schimba însă cuvintele Mântuitorului despre aceea că „nici porţile iadului nu vor birui” Biserica pe care El a zidit-o. Înseamnă că noi avem până la sfârşitul veacurilor o cetate de refugiu, un bastion care nu va fi biruit de nici un fel de duşman. O parte a Bisericii mari este şi Biserica cea mică, pe care noi trebuie să o zidim în cadrul familiei noastre, în cadrul relaţiilor noastre cu aproapele, căci avem făgăduinţa Domnului că „acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor” (Matei 18, 20). Iar dacă în mijlocul acestor doi sau trei este Hristos, atunci nici familia, care se zideşte ca fiind o mică Biserică, nu poate fi biruită de porţile iadului, fiind ultimul nostru bastion.
Această carte abordează probleme legate de căsătorie, relaţiile cu copiii, cu apropiaţii şi rudele, chestiuni ridicate de tinerii enoriaşi ai capelei Sfânta Tatiana din cadrul Universităţii de Stat din Moscova, discutate cu parohul capelei studenţeşti, părintele Maxim Kozlov.
Traducere din limba rusa de Eugeniu Rogoti
Foto coperta: Cristina Ionescu-Berechet
Ediția a doua
Specificaţii
- Editor: Sophia
- ISBN: 9789731364971
- An aparitie: 10 Septembrie 2015
- Numar pagini: 376
- Tip carte: Broşată
- Limba: Română
- Dimensiuni: 13 x 20 cm
Domeniul a ceea ce este îngăduit, moralmente acceptabil în zilele noastre se restrânge drastic, dacă este să judecăm după etaloanele creştineşti. Ceea ce până nu demult era aproape de neconceput a devenit normă în lumea contemporană. Astăzi este deformată radical însăşi noţiunea de civilizaţie creştină. Nimic nu poate schimba însă cuvintele Mântuitorului despre aceea că „nici porţile iadului nu vor birui" Biserica pe care El a zidit-o. Inseamnă că noi avem până la sfârşitul veacurilor o cetate de refugiu, un bastion care nu va fi biruit de niciun fel de duşman. O parte a Bisericii mari este şi Biserica cea mică, pe care noi trebuie să o zidim în cadrul familiei noastre, în cadrul relaţiilor noastre cu aproapele, căci avem făgăduinţa Domnului că „acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor" (Matei 18, 20). Iar dacă în mijlocul acestor doi sau trei este Hristos, atunci nici familia, care se zideşte ca fiind o mică Biserică, nu poate fi biruită de porţile iadului, fiind ultimul nostru bastion.
Această carte abordează probleme legate de căsătorie, relaţiile cu copiii, cu apropiaţii şi rudele, chestiuni ridicate de tinerii enoriaşi ai capelei Sfânta Tatiana din cadrul Universităţii din Moscova. Aceste probleme au fost discutate cu parohul capelei studenţeşti, părintele Maxim Kozlov, absolvent al Facultăţii de Filologie din cadrul respectivei Universităţi şi doctor în teologie.