Evolutia culturala - Carti.Crestinortodox.ro

Evolutia culturala

Fii primul care adauga o recenzie!
Nu se afla in stoc

Ronald F. Inglehart este profesor de științe politice la Universitatea din Michigan și membru al Academiei Americane pentru Artă și Știință și al Academiei Americane pentru Științe Sociale și Politice. Inglehart a contribuit la inițierea sondajelor...

Descriere

Evolutia culturala

Ronald F. Inglehart este profesor de științe politice la Universitatea din Michigan și membru al Academiei Americane pentru Artă și Știință și al Academiei Americane pentru Științe Sociale și Politice.
Inglehart a contribuit la inițierea sondajelor din seria Eurobarometru și este Președinte fondator al Asociației pentru Sondajul Mondial al Valorilor (World Values Survey Association). În 2011 a câștigat Premiul „Johan Skytte” pentru științe politice, considerat adesea ca fiind distincția cea mai înaltă în domeniul științelor politice.
Volumul Evoluția culturală contribuie la revizuirea teoriei modernizării, răspunzând la o serie de întrebări care frământă scena politică și economică la ora actuală:
● Cum poate fi explicat suportul pentru populism?
● Care sunt rădăcinile culturale ale votului pro-Trump și ale Brexit-ului?
● Ce se întâmplă în societățile puternic dezvoltate, atunci când cei care au crescut fără ca supraviețuirea să le fie amenințată de foamete, boli sau războaie ajung să reprezinte majoritatea?
● Care este impactul dezvoltării tehnologice asupra societății, a distribuirii resurselor și asupra orientărilor de valoare ale populației?
Răspunsurile la aceste întrebări se bazează pe rezultatele sondajelor de opinie culese pe o perioadă de peste 30 de ani, în mai mult de 100 de societăți din jurul globului.
Teza centrală a volumului este că securitatea existențială generează transformări culturale și sociale ce urmează modele ce pot fi prezise, mecanismul principal prin care aceste transformări au loc fiind cel al înlocuirii generațiilor.

* * *

Ronald F. Inglehart s-a născut în 1934 în Milwaukee, Wisconsin și a studiat științele politice la Universitatea din Chicago și la Universitatea Northwestern. Este profesor de științe politice la Universitatea din Michigan și Doctor Honoris Causa al Universității Uppsala din Suedia, al Universității Libere din Bruxelles, Belgia și al Universității din Lüneburg, Germania. Inglehart a contribuit la înființarea sondajelor din seria Eurobarometru și este Președinte fondator al Asociației pentru Sondajul Mondial al Valorilor (World Values Survey Association), care a investigat eșantioane naționale ale populației din peste 105 țări, care acoperă peste 90% din populația globului. Este membru al Academiei Americane pentru Artă și Știință și al Academiei Americane pentru Științe Sociale și Politice. În 2011 a câștigat Premiul „Johan Skytte” pentru științe politice, considerat adesea ca fiind distincția cea mai înaltă în domeniul științelor politice. Este autor sau co-autor a peste 250 de articole în jurnale academice și a 12 volume, între care Revoluția tăcută: schimbarea valorilor și stilurilor politice în rândul populației vestice (Princeton University Press, 1990), Schimbarea culturală în societățile industriale avansate (Princeton University Press, 1990), Modernizare și postmodernizare: schimbare culturală, economică și politică în 43 de societăți (Princeton University Press, 1997), Sacru și secular: religie și politică la nivel mondial (Cambridge University Press, 2004; cu Pippa Norris), Modernizare, schimbare culturală și democrație (Cambridge University Press, 2005; cu Christian Welzel), Comunicarea cosmopolită: diversitate culturală într-o lume globalizată (Cambridge University Press, 2009; cu Pippa Norris).

* * *

Mălina Voicu s-a născut în 1970 la București și a studiat psihologia și sociologia la Universitatea din București. Este doctor în sociologie și cercetător științific la Institutul de Cercetare a Calității Vieții al Academiei Române. Studiile realizate de ea pe teme precum valorile religioase, egalitatea de gen sau suportul pentru democrație au fost publicate la edituri de prestigiu din țară și din străinătate, precum și în reviste de specialitate din domeniul sociologiei și științelor politice. În 2007 a primit premiul „Dimitrie Gusti” pentru sociologie al Academiei Române. Între volumele publicate în calitate de autor sau coordonator se numără: Ce fel de bunăstare își doresc românii (Editura Expert Projects, 2005), România religioasă: pe valul european sau în urma lui (Institutul European, 2007), Cartografierea orientărilor de valoare în Europa Centrală și de Est (Brill, 2010, coordonat împreună cu Loek Halman), Valori sociale ale tranziției postcomuniste (Lumen, 2010), Valorile, criza economică și democrația (Routledge, Taylor & Francis Group, 2016; coordonat împreună cu Ingvill Mochmann și Hermann Dülmer).

Specificaţii

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie