Documentele oficiale ale Sfantului si Marelui Sinod (Creta, 2016) - Carti.Crestinortodox.ro

Documentele oficiale ale Sfantului si Marelui Sinod (Creta, 2016)

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
25,00Lei
In stoc

În perioada 16-26 iunie 2016, s-a desfășurat în insula Creta unul dintre cele mai importante evenimente din istoria contemporană a Bisericii Ortodoxe: Sfântul și Marele Sinod. Acesta s-a întrunit la Academia Ortodoxă din Kolymbari, sub președinția...

Descriere

Documentele oficiale ale Sfantului si Marelui Sinod (Creta, 2016)

În perioada 16-26 iunie 2016, s-a desfășurat în insula Creta unul dintre cele mai importante evenimente din istoria contemporană a Bisericii Ortodoxe: Sfântul și Marele Sinod. Acesta s-a întrunit la Academia Ortodoxă din Kolymbari, sub președinția Sanctității sale, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, și a reunit zece dintre cele paisprezece Biserici Ortodoxe Autocefale.

Cu Sfântul și Marele Sinod din Creta s-a scris o pagină de istorie a Bisericii Ortodoxe contemporane și suntem convinși că trecerea timpului va dovedi însemnătatea acestui eveniment. În acest sens, apreciem ca binevenită propunerea convocării de Sinoade Panortodoxe la un anumit interval de timp, de șapte sau zece ani, ceea ce ar reprezenta o modalitate de manifestare permanentă și constantă a sinodalității, la cel mai înalt nivel, și o posibilitate de răspuns concret, prin vocea unanimă a Bisericii Ortodoxe, la problemele tot mai diverse ale credincioșilor.

În acest sens, volumul de față cuprinde hotărârile luate în cadrul Sfântului și Marelui Sinod, traduse în limba română, cu scopul de a prezenta publicului, în mod clar, ceea ce s-a discutat. Totodată, aceste documente sunt însoțite de o amplă Notă editorială ce conține informații cu privire la demersurile pentru convocarea sinodului, conținutul documentelor adoptate, precum și mărturii referitoare la receptarea acestora în Biserica Ortodoxă Română.

Specificaţii

  • Editor: Basilica
  • ISBN: 9786062903046
  • An aparitie: 18 Ianuarie 2019
  • Numar pagini: 112
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 15 x 21.5 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie