Dionisie Areopagitul. O introducere - Carti.Crestinortodox.ro

Dionisie Areopagitul. O introducere

Fii primul care adauga o recenzie!
27,00Lei
In stoc

Dionisie Areopagitul este unul dintre misticii cei mai importanți ai Tradiției patristice răsăritene, figură enigmatică și autor al unei opere decisive pentru destinul misticii bizantine și occidentale. Profesor de patristică la Oxford, Londra iar apoi

Descriere

Dionisie Areopagitul. O introducere

Dionisie Areopagitul este unul dintre misticii cei mai importanți ai Tradiției patristice răsăritene, figură enigmatică și autor al unei opere decisive pentru destinul misticii bizantine și occidentale.

Profesor de patristică la Oxford, Londra iar apoi la Durham, Andrew Louth și-a dedicat eforturile restituirii sensului profund al teologiei la sfinții Părinți. Investigațiile sale s-au transformat într-un veritabil itinerar spiritual care l-a condus în cele din urmă la Ortodoxie. În chiar anul convertirii (1989), el a publicat această excelentă introducere la Dionisie Areopagitul în care restituie cu migală, claritate și remarcabil discernământ intelectual, universul spiritual al autorului Ierarhiilor, al Numirilor divine și al Teologiei mistice.

Delimitându-se de opinia comună a savanților occidentali și a multor teologi ortodocși moderni care văd în Dionisie un filozof neoplatonic deghizat în haine creștine și deplâng influența sa asupra teologiei și Liturghiei bizantine, A. Louth demonstrează convingător coerența fundamental liturgică a universului dionisian, argumentând astfel decisiv corectitudinea Tradiției Bisericii în înțelegerea și receptarea Corpusului Areopagitic. Volumul se recomandă de la sine ca un ghid indispensabil pentru toți cei interesați să se inițieze într-una din cele mai fascinante opere teologice și mistice ale Răsăritului creștin.

Specificaţii

  • Editor: Deisis
  • ISBN: 9786067400366
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 0 x 0 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie