Dionisie Areopagitul mistagogul o lectura monahala - Carti.Crestinortodox.ro

Dionisie Areopagitul mistagogul o lectura monahala

Fii primul care adauga o recenzie!
38,00Lei
In stoc

Dionisie Areopagitul - o lectură monahală reuşeşte o dublă performanţă: oferă o interpretare de ansamblu a fascinantei şi controversatei gândiri a Corpusului Dionisian în lumina tradiţiei ascetico-liturgice a mediului pe care-l exprimă şi, totodată,...

Descriere

Dionisie Areopagitul mistagogul o lectura monahala

Dionisie Areopagitul - o lectură monahală reuşeşte o dublă performanţă: oferă o interpretare de ansamblu a fascinantei şi controversatei gândiri a Corpusului Dionisian în lumina tradiţiei ascetico-liturgice a mediului pe care-l exprimă şi, totodată, propune o soluţie plauzibilă identităţii enigmaticului său autor, identificat pe baza conexiunilor sale cu mediul creştinismului sirian.
Caracterizat de o originalitate uimitoare şi de o fidelitate remarcabilă faţă de tradiţia gândirii patristice, precum şi de o mare familiaritate cu gândirea neoplatonismului târziu, Corpusul Dionisian apare aici ca o structură coerentă şi unificată, al cărei centru şi pivot e tratatul Despre Ierarhia Bisericească, celebrare a Întrupării.
Cartea preasfinţitului episcop Alexander Golitzin este demonstraţia validităţii receptării şi interpretării "holiste" a Areopagiticelor în Tradiţia Bisericii. Viziunea generală care se degajă este cea a sfântului Dionisie al Tradiţiei Bisericii, episcop-monah din Siria sau palestina sfârşitului secolului V care gândeşte şi scrie în cadrul uimitoarei tradiţii mistagogice aflate în inima creştinismului patristic şi apostolic cu baze uitate în Scripturile lui Israel şi iudaismul inter-testamentar.

Tradus de Ieromonah Nectarie (Dărăban)

Specificaţii

  • Editor: Deisis
  • ISBN: 9786067400052
  • An aparitie: 10 Noiembrie 2015
  • Numar pagini: 518
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie