Despre viata ascunsa in Dumnezeu - Cuvinte duhovnicesti, imne si scrisori - Carti.Crestinortodox.ro

Despre viata ascunsa in Dumnezeu - Cuvinte duhovnicesti, imne si scrisori

Fii primul care adauga o recenzie!
45,00Lei
In stoc

Aceste cuvinte duhovnicesti, imne si scrisori ale Sfantului Teolipt al Filadelfiei, publicate integral pentru prima data in traducere romaneasca,  ne reveleaza o viziune ecleziologica clara si o invatatura ascetico-mistica de mare profunzime si...

Descriere

Despre viata ascunsa in Dumnezeu - Cuvinte duhovnicesti, imne si scrisori

Atat din textele sale, cat si din substantialul studiu introductiv care le preceda, el ne apare drept un autor filocalic esential si una din cele mai importante figuri spirituale ale lumii bizantine.

Despre Teolipt al Filadelfiei se stiau pana nu de mult doar doua lucruri: ca a fost cel care l-a initiat in isihasm si rugaciunea mintii pe tanarul Grigorie Palama si ca este autorul unui important "Cuvant despre lucrarea ascunsa in Hristos” publicat in Filocalia Sfintilor Macarie Notara si Nicodim Aghioritul (1782). Cercetarile din secolul XX au dus la descoperirea in doua manuscrise a unui veritabil corpus cuprinzand un important numar de scrieri necunoscute apartinand lui Teolipt: cele 27 de discursuri, 5 epistole, 3 canoane imnografice si 3 idiomele care au fost editate abia in anii din urma (1992, 1996).

Publicate aici integral pentru prima data in traducere romaneasca, ele ne reveleaza o viziune ecleziologica clara si o invatatura ascetico-mistica de mare profunzime si subtilitate, exceptionale prin echilibru si forta de sinteza spirituala in teologia bizantina.

23 din cele 27 de discursuri fiind cuvinte duhovnicesti adresate unei comunitati monahale feminine din Constantinopol, ele constituie o unica in felul ei "Filocalie a maicilor” in Bizantul tarziu.

Personaj complex si inclasabil - monah autentic, pastor model, comandant militar, consilier imperial si povatuitor duhovnicesc -, mitropolitul-ascet Teolipt al Filadelfiei (1250–1322) a fost uitat pe nedrept timp de secole.

Specificaţii

  • Editor: Deisis
  • ISBN: 9789737859679
  • An aparitie: 01 Ianuarie 2010
  • Numar pagini: 444
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie