De la Craiasa Zapezii la Soarele Dreptatii. O lectura crestina a povestilor lui H. Ch. Andersen - Carti.Crestinortodox.ro

De la Craiasa Zapezii la Soarele Dreptatii. O lectura crestina a povestilor lui H. Ch. Andersen

Fii primul care adauga o recenzie!
30,00Lei
In stoc

Andersen - un nume cu ecouri puternice în sufletele copiilor mai mari sau mai mici de pretutindeni, nelipsită călăuză în călătoriile de început ale tuturor, de pe tărâmul poveștilor ascultate sau citite. Un nume despre care nu ne imaginăm că ar mai fi mul

Descriere

De la Craiasa Zapezii la Soarele Dreptatii. O lectura crestina a povestilor lui H. Ch. Andersen

Andersen - un nume cu ecouri puternice în sufletele copiilor mai mari sau mai mici de pretutindeni, nelipsită călăuză în călătoriile de început ale tuturor, de pe tărâmul poveștilor ascultate sau citite. Un nume despre care nu ne imaginăm că ar mai fi multe de aflat. Și totuși...
În această originală lucrare, autoarea încearcă să arate valența adâncă, autentică, de scriitor creștin a lui Hans Christian Andersen. Toată lumea îi recunoaște calitatea de scriitor de povești culte, originale, cu imaginație și umor, dar până acum nimeni nu i-a pus amprentă de scriitor creștin.
„În primul capitol am prezentat pe scurt biografia lui Andersen, felul în care și-a trăit viața și mai ales gândurile din jurnal, care ni-l arată pe un om prins într-un continuu dialog cu Dumnezeu, un om care-L avea pe Dumnezeu drept reper, ghid și prieten.
În al doilea capitol am analizat o serie de povești, cele mai multe necunoscute publicului român, și am căutat să identific temele creștine precum moartea, viața de apoi, raiul, iadul, pronia cerească sau chiar persoana Mântuitorului Hristos cu cele două firi ale Sale.
În capitolul al treilea am analizat aceste teme din perspectiva învățăturii de credință ortodoxă, pentru a demonstra faptul că Andersen a fost cu adevărat un propovăduitor prin povești."
Autoarea scoate la iveala așadar personalitatea unică a lui Hans Christian Andersen și surprinde dimensiunea creștină a viziunii întrupate în nemuritoarele sale povești. Pe unele dintre ele cititorul român le cunoaște prea bine, despre altele va afla prin intermediul acestei cărți, dorindu-și cu siguranță să le citească, să le cunoască, să și le însușească în această nouă cheie de interpretare.

Specificaţii

  • Editor: Predania
  • ISBN: 9786306563043
  • An aparitie: 21 Februarie 2023
  • Numar pagini: 200
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 0 x 0 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie