De ce sufera copiii - Carti.Crestinortodox.ro

De ce sufera copiii

Evaluat la 5 din 5 pe baza a 2 recenzii ale clientilor
18,00Lei
In stoc

De ce sufera copiii, in ce fel actioneaza pacatele parintilor asupra sanatatii urmasilor lor, care greseli trebuie evitate in procesul educational, la ce duce pierderea sensului vietii - iata unele din numeroasele probleme pe care doreste sa le...

Descriere

De ce sufera copiii

Multe din bolile si complexele psihologice care creeaza multe probleme adultilor incep inca in perioada intrauterina, in copilarie si in adolescenta. De ce sufera copiii, in ce fel actioneaza pacatele parintilor asupra sanatatii urmasilor lor, care greseli trebuie evitate in procesul educational, la ce duce pierderea sensului vietii - iata unele din numeroasele probleme pe care doreste sa le trateze autorul. El incearca sa demonstreze ca aceasta cultura duhovniceasca este o garantie a sanatatii fizice si psihice a fiecarei persoane in parte si a societatii in intregime.

Traducere din limba rusa de Lucia Ciornea

Specificaţii

  • Editor: Sophia
  • ISBN: 9789737623331
  • An aparitie: 01 Ianuarie 2006
  • Numar pagini: 192
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza a 2 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
2
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 2 din 2 recenzii ale clientilor
  • Barbu Camelia 19-05-2014
    5 din 5 stele
    De ce sufera copiii?

    Tema acestei cărţi a fost inspirată de istorisirea biblică despre vindecarea fiului văduvei din Sarepta. Prorocul Ilie, după o descoperire dumnezeiască, a venit în Sarepta Sidoniilui şi s-a stabilit în casa unei văduve. La scurt timp după aceea, fiul acestei femei s-a îmbolnăvit, iar „boala lui a fost atât de grea, că n-a mai rămas suflare într-însul".
    Indurerată, mama i-a spus prorocului: „Ce ai avut cu mine, omul lui Dumnezeu? Ai venit la mine ca să-mi pomeneşti păcatele mele şi să-mi omori fiul?" Dar Ilie i-a răspuns: „Dă-mi pe fiul tău!" Şi 1-a luat din braţele ei şi l-a suit în foişor unde şedea el şi l-a pus pe patul său. Apoi a strigat Ilie către Domnul şi a zis: „Doamne Dumnezeul meu, oare şi văduvei la care locuiesc îi faci rău, omorând pe fiul ei?" Şi, suflând de trei ori peste copil, a strigat către Domnul şi a zis: „Doamne Dumnezeul meu, să se întoarcă sufletul acestui copil în el!" Şi a ascultat Domnul glasul lui Ilie... Şi a luat Ilie copilul şi s-a coborât cu el din foişor în casă şi l-a dat mamei sale şi a zis Ilie: „Iată copilul tău este viu!" (3 Regi 17, 17-23).
    Această istorisire biblică are un înţeles adânc, iar punctual ei esenţial îl constituie pricinile duhovniceşti ale bolilor copiilor şi lucrarea tainică a Proniei Dumnezeieşti, încă din vechime, oamenii vedeau legătura dintre necazurile copiilor lor şi propriile lor păcate. într-adevăr, sănătatea copilului depinde în mare măsură de comportamentul părinţilor de înainte şi după conceperea copilului, de priceperea lor de a-l educa şi de a-i dezvolta personalitatea.
    K. V. Zorin încearcă să analizeze această problemă din punctul de vedere al credinţei ortodoxe şi al psihologiei creştine. Cred că această carte va fi spre ajutor celor care se hotărăsc să se căsătorească sau care aşteaptă un copil sau celor care au deja copii şi nepoţi. Sunt convins că ea va trezi interes şi altor persoane.
    Noi toţi venim din ţara copilăriei. Multe din bolile şi complexele psihologice, care creează multe problem adulţilor, încep încă în perioada intrauterină, în copilărie şi în adolescenţă. Cea mai mare parte din ele se referă la bolile congenitale (mai ales, cele ereditare). De ce suferă copiii, în ce fel acţionează păcatele părinţilor asupra sănătăţii urmaşilor lor, care greşeli trebuie evitate în procesul educaţional, la ce duce pierderea sensului vieţii - iată unele din numeroasele probleme pe care doreşte să le trateze autorul. El încearcă să demonstreze că această cultură duhovnicească este o garanţie a sănătăţii fizice şi psihice a fiecărei persoane în parte şi a societăţii în întregime.

    Medicina a luat fiinţă şi mult timp s-a dezvoltat în cadrul religiei, dar treptat s-a îndepărtat de ea. Cu toate acestea, ele au multe în comun. încă Platon a spus: „Este o prostie a încerca să vindeci trupul, fără ca înainte să-ţi vindeci sufletul". Din acest unghi, lucrarea de faţă este recomandată specialiştilor care se ocupă de copii şi de rudele lor (în primul rând, medicilor, pedagogilor şi psihologilor).
    De asemenea, şi clericilor şi mirenilor care îngrijesc bolnavi de diferite vârste. Un om pe patul de suferinţă aşteaptă nu doar tratament corespunzător, ci şi mângâiere şi sprijin duhovnicesc. Iar a oferi un astfel de ajutor fără cunoştinţe despre suferinţă şi moarte este greu. De aceea, se cere ca pe tărâmul vindecării de bolile duhovniceşti, psihice şi trupeşti preotul, medicul şi chiar bolnavul să colaboreze. Desigur, sfaturile preotului şi ale medicului nu trebuie să se contrazică. Acest lucru este cu atât mai important acum, când Ministerul Sănătăţii din Rusia întâmpină mari greutăţi. Imposibilitatea de a le asigura tuturor celor care au nevoie tratamentul medical de specialitate la cel mai înalt nivel, scumpirea medicamentelor şi a serviciilor medicale, ignoranţa duhovnicească şi medicală a populaţiei, tratamentele oculte, numărul mare de avorturi, narcomania, alcoolismul şi multe alte boli, care se transmit pe cale sexuală - acestea sunt realităţile amare ale timpurilor noastre.
    Cum le putem combate? Cum să ne păstrăm sănătatea şi puterile? în cele patru cărţi ale sale - „Vrei să fii sănătos? Ortodoxia şi medicina", „Ia-ţi patul şi umblă: primii paşi spre sănătate", „Păcatele părinţilor şi bolile copiilor", „De ce suferă copiii" - K. V. Zorin aduce în atenţia cititorului informaţii importante, atât teoretice, cât şi practice.
    Să dea Dumnezeu ca ele să fie bine înţelese şi să aducă roade bogate în viaţa dumneavoastră!
    Preot duhovnic şi conducătorul Centrului Cuviosul
    Ioan de Kronstadt, ieromonah, doctor în ştiinţe medicale,
    profesor Anatoli (Berestov)

  • Irina Lemnaru 06-03-2014
    5 din 5 stele
    Sunerinta copiilor

    E greu sa vorbesti despre suferinta si cu atat mai mult despre suferinta copiilor. Noi stim ca atunci cand ingaduie Dumnezeu o suferinta, o ingaduie cu un anumit scop. Cartea lui Zorin aduce lumina in ceea ce priveste subiectul: De ce sufera copii?

Afiseaza 2 din 2 recenzii ale clientilor