De ce mi-este teama sa-ti spun cine sunt - Carti.Crestinortodox.ro

De ce mi-este teama sa-ti spun cine sunt

Fii primul care adauga o recenzie!
10,00Lei
In stoc

Comunicarea cu alții este o tendință înscrisă în natura noastră; doar astfel omul poare să se realizeze pe sine și să trăiască cu bucurie. Cartea lui John Powell este dedicată celui care fuge de ceilalți de teamă că a intra în legătură cu ei înseamnă...

Descriere

De ce mi-este teama sa-ti spun cine sunt

Comunicarea cu alții este o tendință înscrisă în natura noastră; doar astfel omul poare să se realizeze pe sine și să trăiască cu bucurie. Cartea lui John Powell este dedicată celui care fuge de ceilalți de teamă că a intra în legătură cu ei înseamnă să-și dezvăluie adevărata identitate, făcând să cadă toate măștile. Acest proces de „revelare” , care, într-un final, ajunge să fie o „autorevelare” este un drum în cinci etape care ne conduce spre propria autenticitate și unicitate.

Reflecția autorului pornește de la premisa că orice drum este zadarnic fără efortul de a înțelege condiția umană. Teama de a nu fi acceptat îl determină pe celălalt să-și pună diferite măști, uneori în așa măsură încât îl fac să piardă orice sens al identității sale și al coerenței personale. Un prim pas al restabilirii echilibrului este să fim onești cu noi înșine.

A deveni persoană constituie un proces dinamic care durează toată viața. Integrarea personalității este descrisă de John Powell ca „echilibrul just între introversiune și extroversiune” împlinit în libertate. Un rol la fel de important în creșterea umană îl ocupă relațiile interpersonale. Acestea au fost structurate de autor în cinci etape, astfel încât să identificăm cu ușurință stadiul în care ne aflăm și să putem lucra cu noi înșine pentru o comunicare mai autentică.

Prietenia și iubirea dintre două persoane conduc la maturitate, de aceea e nevoie ca ele să fie o succesiune completă și sinceră de revelații. Acest tip de autorevelare poate avea loc doar prin intermediul comunicării sentimentelor, iar autorul expune câteva reguli pentru ca aceasta să fie profundă și totală.

Omul pus față în față cu propriile emoții ia cunoștință de ele și le dirijează spre integrarea lor pozitivă. Pentru că nu întotdeauna se întâmplă acest lucru, John Powell identifică mecanismele de apărare ale eului în fața unor realității încă neintegrate și le explică prin imagini și descrieri practice.

În încheierea volumului, autorul propune un „Dicționar de jocuri și de roluri”, modele destul de frecvente ale comportamentului nostru în relațiile umane care maschează și deformează ceea ce este mai important dintre lucrurile pe care le-am putea împărți cu ceilalți: pe noi înșine.

Scrisă ca și continuare al volumului „De ce îmi este frică să iubesc?”, această carte constituie, împreună cu prima, un ajutor binevenit pentru a ne înțelege pe noi înșine. Învățând să ne cunoaștem și să ne iubim autentic pe noi înșine, vom putea ieși astfel în întâmpinarea celorlalți, liberi de orice teamă.

David Eduard Cristian

Specificaţii

  • Editor: Sapientia
  • ISBN: 9786065782426
  • An aparitie: 13 Februarie 2016
  • Numar pagini: 112
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 14 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie