Cuvinte impartasite credinciosilor - Carti.Crestinortodox.ro

Cuvinte impartasite credinciosilor

Fii primul care adauga o recenzie!
18,00Lei
In stoc

Lucrarea de faţă a vrednicului Părinte Simion este structurată pe câteva capitole orientative, congruente cu perioada în care ne aflăm: Prin uşa pocăinţei intrăm în Grădina Marelui Post; HRISTOS a înviat; Cu HRISTOS printre oameni; Însemnări şi...

Descriere

Cuvinte impartasite credinciosilor

Lucrarea de faţă a vrednicului Părinte Simion este structurată pe câteva capitole orientative, congruente cu perioada în care ne aflăm: "Prin uşa pocăinţei intrăm în Grădina Marelui Post"; "HRISTOS a înviat"; "Cu HRISTOS printre oameni"; "Însemnări şi eseuri".

Binecuvântată de Înaltpreasfinţitul Mitropolit Andrei, aflăm dintru întâi Un generos "Cuvînt înainte"al arhimandritului Dumitru Cobzaru, în care elogiază omul şi preotul bistriţean Smion Bretfelean- Vidican, în care "te regăseşti total, deşi de obicei, regăsirea în celălalt este un proces cu plusuri şi minusuri, cu lumini şi umbre".

Succedant, autorul ne lasă un Argumentum (o "Motivare") a gestului editorial, la izvoare fiind dorinţe ale credincioşilor, precum şi nevoia eternizării prin cuvântul scis a celor rostite de la amvon sau cugetate în solitudine.

Titlurile din subcapitole ilustrează pericopele evanghelice care se rostesc în duminicile Postului Mare: "Cum stăm înaintea lui Dumnezeu (Omilie la parabola Vameşului şi fariseului)"; "Reîntoarcerea la icoana Tatălui din noi (Fiul risipitor)": "Pragul dintre Timp şi Veşnicie(Duminica înfricoşatei Judecăţi)". Suntem călăuziţi astfel până în Săptămâna Mare, pe cărările duhovniceşti ale credinţei noastre dreptmăritoare, îndemnaţi cu iubire creştină:"Să fim cu HRISTOS, să fim alături de El în Sfintele Sale pătimiri, să murim şi să înviem împreună cu El, aşa cum spune o cântare a Bisericii:"Ieri m-am îngropat cu Tine, HRISTOASE, astăzi mă ridic cu Tine, înviind Tu din mormânt","pentru a intra apoi în Evenimentul cel Mare şi Unic sub Soare al Învierii Domnului şi Dumnezeului nostru, în capitolul "HRISTOS A ÎNVIAT".

Şi de aici încolo vom călători în acest pelerinaj suis-generis prin Sfintele Duminici şi pericopelele ce se citesc întru acestea , spre Sărbătoarea Înălţării şi Întemeierea Bisericii văzute: Pogorârea Sfântului Duh (Rusaliile) şi mai departe prin Anul Bisericesc.

Specificaţii

  • Editor: Renasterea
  • ISBN:
  • An aparitie: 09 Aprilie 2019
  • Numar pagini: 334
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 15 x 21 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie