Cununa binecuvantata a anului crestin. Predici la duminicile si sarbatorile anului liturgic - Carti.Crestinortodox.ro

Cununa binecuvantata a anului crestin. Predici la duminicile si sarbatorile anului liturgic

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Nu se afla in stoc

Cartea cuprinde numeroase predici rostite în duminici şi sărbători. Aceste comori duhovniceşti, redactate în cuvinte simple, nu au fost publicate integral în limba franceză, autorul încredinţându-le spre traducerea în limba română sub formă de manuscris.

Descriere

Cununa binecuvantata a anului crestin. Predici la duminicile si sarbatorile anului liturgic

La Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a apărut lucrarea „Cununa binecuvântată a anului creştin. Predici la duminicile şi sărbătorile anului liturgic”, în traducerea doamnei Felicia Dumas, lector doctor la Catedra de Limba şi Literatura Franceză din cadrul Facultăţii de Litere (Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi), al patrulea volum din colecţia de autor Părintele Placide Deseille. Alături de părintele Sofronie Saharov, cu care a fost prieten, părintele arhimandrit Placide Deseille este, fără îndoială, una dintre cele mai importante personalităţi contemporane din spaţiul european apusean. Născut la Paris, a devenit călugăr catolic într-una dintre cele mai vestite abaţii cisterciene din Franţa, Abbaye de Bellefontaine, la numai 16 ani; la 51 de ani a fost tuns în monahismul ortodox, fiind închinoviat la Mănăstirea Simonos Petra din Sfântul Munte. Cu o experienţă monahală impresionantă, de nu mai puţin de şaptezeci de ani, părintele arhimandrit Placide Deseille întruchipează figura monahului prin excelenţă, a părintelui duhovnicesc în care se vădesc, revărsate cu generiozitate, darurile prezenţei şi lucrării Duhului Sfânt.

„Cununa binecuvântată a anului creştin. Predici la duminicile şi sărbătorile anului liturgic”, în cele 632 de pagini, cuprinde versiunea în limba română a numeroase predici rostite de părintele arhimandrit, în duminici şi sărbători, în ultimii 15 ani, în cele două mănăstiri pe care le-a întemeiat în Franţa: „Sfântul Antonie cel Mare” din Vercors şi „Acoperământul Maicii Domnului” de la Solan. Aceste comori duhovniceşti, redactate în cuvinte simple, nu au fost publicate integral în limba franceză, autorul încredinţându-le spre traducerea în limba română sub formă de manuscris. Prezentate într-o formă accesibilă, predicile au un rol de iniţiere, de lămuriri tâlcuitoare a învăţăturilor evanghelice, părintele adresându-se inimilor credincioşilor. În majoritatea predicilor, gheronda insistă pe importanţa conştientizării modului în care un creştin trebuie să-şi mărturisească apartenenţa la Hristos prin întreaga sa viaţă: „Da, viaţa creştinului este o luptă, o luptă care trebuie să fie încununată de biruinţă, fiindcă avem în noi această forţă a Duhului care ne ajută să învingem, să fim biruitori” (predică la sărbătoarea Sfintei Treimi). Argumentaţia fiecărei predici este precisă şi clară, în care nu ezită să pună întrebări iscoditoare omului contemporan, scoţând în evidenţă semnificaţiile duhovniceşti: „Cineva ar putea să obiecteze că multe vieţi ale sfinţilor nu au toate garanţiile istorice pe care spiritele moderne ar dori să le aibă. Într-adevăr, hagiografia se supune altor principii decât istoria profană, deoarece scopul ei este diferit. Ea nu colecţionează fotografii, ci schiţează icoane” (predica a doua la sărbătoarea Tuturor sfinţilor).
Preoţii şi credincioşii cărora li se adresează această carte vor descoperi în cuvintele părintelui arhimandrit Placide Deseille bogăţiile spirituale şi frumuseţea liturgică a trăirii Ortodoxiei. Cititorii vor parcurge această lucrare cu mare plăcere, pe nerăsuflate, şi vor avea un real câştig sufletesc, având drept călăuză duhovnicească unul dintre cei mai importanţi monahi ai Bisericii Ortodoxe.

Specificaţii

 • Editor: Doxologia
 • ISBN: 9786066664400
 • An aparitie: 15 August 2015
 • Numar pagini: 632
 • Tip carte: Cartonată
 • Limba: Română
 • Dimensiuni: 13.5 x 20.5 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
 • Nicolae N. 07-07-2016
  5 din 5 stele
  Carte adresata inimii

  O carte de predici care se adreseaza inimilor crediciosilor.
  Aceasta carte, vine in intampinarea noastra cu multe predici nepublicate in limba franceza, predici rostinte de-a lungu a 15 ani de activitate.

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor