Cum sa nu mai intarzii. Tot ce trebuie sa stii despre Prorastinare
Îţi doreşti din tot sufletul să fii punctual şi, cu toate acestea, întârzii mereu? Amâni lucruri importante până în ultimul moment, când este aproape imposibil să reuşeşti ce ţi-ai propus? Trăieşti aproape în permanenţă cu un nod în stomac, din...
Descriere
Cum sa nu mai intarzii. Tot ce trebuie sa stii despre Prorastinare
Îţi doreşti din tot sufletul să fii punctual şi, cu toate acestea, întârzii mereu? Amâni lucruri importante până în ultimul moment, când este aproape imposibil să reuşeşti ce ţi-ai propus? Trăieşti aproape în permanenţă cu un nod în stomac, din vinovăție faţă de cei care te aşteaptă, iar şi iar? Te macină sentimentul de a trece drept un neisprăvit faţă de cei care trebuie, încontinuu, să-și dea planurile şi programul peste cap din cauza amânărilor şi întârzierilor tale sistematice? Te-ai săturat de propriile minciuni pe care le spui pentru a te justifica, chiar dacă, de fapt, nimeni nu te mai crede?
Cine întârzie veşnic şi lasă mereu pe mâine ce poate face azi sfârşeşte prin a-i exaspera pe cei din jur. Nu este vorba nici de lene, nici de lipsă de organizare, cu atât mai puţin de lipsă de integritate sau de respect faţă de ceilalţi. Acest tip de comportament se numeşte procrastinare şi este o manifestare a lipsei de stimă de sine ce îl afectează şi pe copilul care nu reuşeşte să-şi facă temele la timp, şi pe adultul care acumulează întârzieri peste întârzieri la job sau acasă.
Ce se întâmplă în mintea acestora? De unde le vine această „manie“? Cum se pot vindeca de ea? Ce putem face ca să convieţuim, acasă şi la job, cu persoane a căror tendinţă spre procrastinare ne afectează în mod curent?
Cartea de faţă aduce la lumină motivele pentru care amânăm şi care îşi pot afla rădăcinile atât în experienţele din copilărie, cât şi din perioada adultă. Cu empatie, Jane Burka şi Lenora M. Yuen, doctori în psihologie, ne explică mecanismele procrastinării şi ne propun sfaturi şi metode însoțite de teste şi exerciţii pentru a scăpa pentru totdeauna de această problemă.
Specificaţii
- Editor: Philobia
- ISBN: 9786068560755
- An aparitie: 20 Ianuarie 2019
- Numar pagini: 400
- Tip carte: Broşată
- Limba: Română
- Dimensiuni: 13 x 20 cm