Cum a devenit Dumnezeu Imparat - Carti.Crestinortodox.ro

Cum a devenit Dumnezeu Imparat

Fii primul care adauga o recenzie!
35,00Lei
In stoc

Povestea uitata a Evangheliilor. Intreaga aceasta carte e despre o noua realitate, noua realitate a lui Iisus si lansarea de catre el a Imparatiei lui Dumnezeu.

Descriere

Cum a devenit Dumnezeu Imparat

Intreaga aceasta carte e despre o noua realitate, noua realitate a lui Iisus si lansarea de catre el a Imparatiei lui Dumnezeu. Noua realitate a unei povestiri atat de explozive, incat multe generatii Biserica a socotit ca e prea mult ca sa o poata primi si astfel a diluat totul, a taiat totul in bucatele, a transformat totul in lectii marunte, mai degraba decat sa permita perceperea pe deplin a intregului ei impact. O parte a tragediei Bisericii contemporane, am incercat sa argumentez aici, e aceea ca „ortodocsii” au preferat Imparatiei Crezul, iar „ne-ortodocsii” au incercat sa aiba o imparatie fara crez. E timpul sa punem inapoi impreuna ceea ce n-ar fi trebuit separat niciodata. In Iisus, Dumnezeul Cel Viu a devenit Imparat al intregii lumi. Evangheliile nu ne spun doar povestea felului in care s-a intamplat asta. Sunt mijloacele centrale prin care cei care le citesc si se roaga pot face din acea Imparatie o realitate in lumea de maine. Prea mult timp am inteles prost Evangheliile. E timpul ca in puterea si bucuria Duhului sa ne intoarcem inapoi la cararea lor.

Cuprins Cum a devenit Dumnezeu Imparat. Povestea uitata a Evangheliilor

Prefata
Partea I. Mantaua goala
1. Mijlocul pierdut (Nedumerirea de o viata / Canon si crez / Lucrurile se complica: tendinte savante in secolul XX)
2. Problema opusa: un trup fara manta (Iisus fara crezuri? / Evanghelia sociala a lui Iisus? / A vorbit Iisus despre el insusi? / Provocarea ascunsa la baza: teocratia / Raspunsul ortodox)
3. Raspunsurile inadecvate (Mergem in cer / Invatatura etica a lui Iisus / Iisus, exemplul moral / Iisus, sacrificiul desavarsit / Povestiri cu care sa ne identificam / Dovedirea divinitatii lui Iisus / Activitati de relocare)
Partea a II-a. Ajustarea volumului
4. Povestea lui Israel (Evangheliile ca biografii / Povestea dinainte de poveste / Ciudata poveste a lui Israel / Matei: povestea ajunsa la telul ei / Marcu: Iisus si patrunderea lumii noi a lui Dumnezeu / Luca: trebuie sa se implineasca Scripturile / Ioan: creatia si noua creatie / Concluzie)
5. Povestea lui Iisus, povestea Dumnezeului lui Israel (Zgomot distorsionat / Povestea biblica a lui Dumnezeu / Privirea in directia corecta / Matei si Luca: il vezi pe Iisus si te gandesti la Dumnezeu / Slava dezvaluita: hristologia Templului a lui Ioan)
6. Inaugurarea poporului innoit al lui Dumnezeu (Volumul dat la maximum, distorsiune periculoasa / Documente intemeietoare / Semne indicatoare pentru Biserica viitorului / Sfarsitul e inceputul)
7. Ciocnirea imparatiilor (Dumnezeu si Cezarul / Dumnezeu si puterile in traditia iudaica / Dumnezeu si Cezarul in evanghelii / A da Cezarului? / Cele patru boxe impreuna)
Partea a III-a. Imparatia si Crucea
8. Unde ne-am blocat: iluminism, putere si imperiu (Banalizarea evangheliilor / Separatia intre Imparatie si Cruce / Reactii crestine / Putere si imperiu in iudaismul secolului I)
9. Imparatia si Crucea in patru dimensiuni (Imparatia, Crucea si Israel / Imparatia, Crucea si Dumnezeu / Imparatia, Crucea si Biserica / Imparatia si Crucea in lumea Cezarului)
10. Imparatia si Crucea: refacerea sensurilor (Botez si Imparatie / „Titlul” de pe cruce / „Tu esti Mesia” / Naratiunea Crucii / Templul, Imparatia si Crucea / Imparatia si Crucea in interpretare reciproca / Imparatia, Crucea, Invierea si Inaltarea)
Partea a IV-a. Crez, Canon, Evanghelie
11. Cum sa celebram povestea lui Dumnezeu (Intregul si partile / Un mod de a citi Crezul / Un mod diferit de a citi Crezul / Concluzie: cum sa citim evangheliile)
Bibliografie suplimentara

Specificaţii

  • Editor: Deisis
  • ISBN: 9786067400045
  • An aparitie: 15 Octombrie 2015
  • Numar pagini: 320
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie