×
Criza familiei - Carti.Crestinortodox.ro
Recenziile clientilor pentru

Criza familiei

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
 • 01-10-2014
  5 din 5 stele
  Nota editorului la volumul Criza familiei

  Spaţiul şi timpul deţinute nu sunt suficiente pentru ceea ce ne dorim sa facem. Aceasta nu este nici o nenorocire. Nenorocirea ar fi fost să nu ne dorim nimic. (LA. Daglis)

  Omului îi este cu putinţă să creeze relaţii, relaţia fiind una dintre cele mai importante elemente ale existenţei noastre. Aşa se pare că suntem zidiţi. Să fim, fericiţi sau nefericiţi, în relaţii. Să însetăm după relaţia cu sine, cu ceilalţi, cu Dumnezeu. Astfel, şi căsătoria, această relaţie de bază, fundamentală societăţii noastre, este o oglindă a ceea ce suntem noi, a ceea ce ne dorim şi, în timp, ceea ce poate să fie izvorul bucuriei noastre poate, într-o altă clipă şi într-o altă situaţie, să fie exact opusul.

  La urma urmei, ceea ce constituie elementul pozitiv sau negativ al imediatului din viaţa noastră nu este o valoare materială sau imobiliară, ci modul în care noi le abordăm. Dacă le vom trăi pe toate ca pe o ocazie sau un prilej de a ne apropia mai mult, puţin mai mult de noi înşine, de ceilalţi, de Dumnezeu, atunci îşi vor arăta adevărata valoare.

  Din această perspectivă, căsătoria sau chiar şi divorţul, o naştere sau o boală pot fi darurile lui Dumnezeu ce constituie startul pentru maturizarea noastră duhovnicească. Pot fi însă totodată şi pretextele încercării noastre de a evita, de a ne ascunde, de a ne închide în noi înşine, de a fugi de durerea sau bucuria maturizării noastre, sădită în noi.

  Atât durerea, acest element necesar vieţii din afara Raiului sau vieţii căzute din Rai, cât şi bucuria sunt modurile prin care trecem de la un stadiu la altul. Această trecere este izvor al bucuriei noastre, al descoperirii darurilor sădite în noi, dăruite de Dumnezeu tuturor celor care trăiesc cu adevărat.

  Acceptarea acestor elemente opuse m aparenţă, dar legate în mod esenţial în interior, conştientizarea importanţei lor subiective constituie ceea ce ne poate ajuta să nu devenim egoişti de nesuportat în clipele de fericire şi să nu ne afundăm în deznădejde în vremea durerii. Din experienţa personală a unei căsătorii şi a unui divorţ, alături de propria-mi responsabilitate pot distinge şi mâna lui Dumnezeu.

  Cu aceste gânduri, dar şi cu convingerea că, deşi noi de multe ori considerăm că lucrurile merg greşit sau, dimpotrivă, credem că tot ceea ce facem este nemaipomenit, dragostea lui Dumnezeu este alături de noi şi ne conduce şi ne apără pentru a putea înfrunta problemele, scriitorii acestor pagini încearcă să ne ofere o imagine cât mai exactă a căsătoriei din zilele noastre.

  Mulţumim tuturor pentru această lucrare de suflet şi ne rugăm ca textele lor să ajute cititorul să înţeleagă şi să accepte puţin mai bine firea noastră omenească.
  Maria D. Kokkinou