Consideratii spirituale in patologia cancerului - Carti.Crestinortodox.ro

Consideratii spirituale in patologia cancerului

Fii primul care adauga o recenzie!
39,00Lei
In stoc

Poate fi pandemia cancerului o provocare cu caracter spiritual? Pot pacienții oncologici să găsească oarecare sprijin în lupta lor cu boala în credința creștină? În ce măsură preotul misionar de caritate poate dezvolta un limbaj edificator cu pacientul on

Descriere

Consideratii spirituale in patologia cancerului

Poate fi pandemia cancerului o provocare cu caracter spiritual? Pot pacienții oncologici să găsească oarecare sprijin în lupta lor cu boala în credința creștină? În ce măsură preotul misionar de caritate poate dezvolta un limbaj edificator cu pacientul oncologic?
Sunt mai multe întrebări. Cartea aceasta este despre speranța pe care o aduce în context oncologic lucrarea preotului misionar de caritate. Este o carte specializată, ce are la bază mai multe studii, nu doar românești. Este rodul unor investigații științifice făcute la locul de muncă (IRO Iași), precum și în Anglia. De ce merită citită?
În primul rând, pentru că este sinceră. Adică, academic este rodul studiilor, nu interpolărilor. Privește adâncul lucrurilor cu interesul celui care nu judecă, doar observă și pretinde obiectivitate.
În al doilea rând, pentru că este lucrare de pionierat, interdisciplinară, unește experiența directă, nemijlocită cu pacientul, cu știința teologiei academice, dar și cu medicina, psihologia și, dragă autorului, cu literatura universală.
În al treilea rând, pentru că dorește să fie cu adresabilitate largă. Se adresează atât pacientului, dar și cititorului interesat de subiect, cadrului medical, dar și preoților.
Autorul
 
Cartea se constituie într-un îndrumar de misiune pentru preoții de caritate, un punct de plecare pentru continuarea cercetărilor interdisciplinare în domeniile abordate, o propedeutică și un vademecum pentru medicii credincioși, o paradigmă și o sursă de inspirație pentru psihologi, precum și un izvor de mângâiere, întărire, sprijin și nădejde în vindecarea sufletească și trupească a bolnavului oncologic.
Pr. Dr. Liviu Petcu
Facultatea de Teologie Ortodoxă
„Dumitru Stăniloae”, Iași    

Specificaţii

  • Editor: Theosis
  • ISBN: 9786069434468
  • An aparitie: 18 Mai 2021
  • Numar pagini: 390
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 0 x 0 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie