Compasiunea tatalui
Cel mai recent volum publicat la editura Renaşterea se intitulează Compasiunea Tatălui şi-l are ca autor pe Părintele Boris Bobrinskoy. Volumul debutează cu o amplă introducere semnată de Maxime Egger în care sunt prezentate viaţa şi itinerariul...
Descriere
Compasiunea tatalui
Cel mai recent volum publicat la editura Renaşterea se intitulează „Compasiunea Tatălui” şi-l are ca autor pe Părintele Boris Bobrinskoy. Volumul debutează cu o amplă introducere semnată de Maxime Egger în care sunt prezentate viaţa şi itinerariul spiritual ale Părintelui Boris Bobrinskoy. Nume sonor al diasporei ruse din Franţa, Părintele Bobrinskoy a fost vreme indelungată profesor la Institutul Saint Serge din Paris, formându-se în atmosfera teologică şi duhovnicească a Părinţilor sau teologilor Serghie Bulgakov, Gheorghe Florovsky, Ciprian Kern, Nicolai Afanasieff, John Meyendorff, Alexander Schmemann ş.a., cu toţii profesori la acest institut. Cartea apare în traducerea lui Nicolae Turcan.
Activitatea Părintelui Bobrinskoy s-a desfăşurat pe mai multe paliere, fiind preot de parohie la o comunitate de limbă franceză, membru în mişcarea ecumenică şi profesor la Institutul St. Serge. Teologia lui poartă amprenta slujirii sale pastorale, ceea ce rezultă şi din volumul de faţă. Studiul său s-a axat preponderent pe două domenii: teologie dogmatică şi teologie liturgică.
„Compasiunea Tatălui”, titlul acestui volum, se referă la modul cum Dumnezeu înţelege suferinţa umană şi problema răului. Dragostea faţă de vrăjmaşi, taina iertării şi asumarea suferinţei de către Fiul lui Dumnezeu sunt teme tratate în carte.
Un subiect definitoriu pentru spiritualitatea Părintelui Boris Bobrinskoy este Liturghia inimii, ceea ce presupune chemarea numelui lui Iisus, şi rugăciunea în general ca jertfă sau euharistie interioară.
O altă temă atinsă în volum este cunoaşterea lui Dumnezeu, prilej pentru părintele Boris Bobrinskoy să vorbească despre raportul dintre teologie şi spiritualitate, despre problema limbajului teologiei dar şi despre ceea ce înseamnă Tradiţia Bisericii.
Prin tot ceea ce scrie, părintele transmite un mesaj viu, o învăţătură consistentă, o teologie cuceritoare.
Specificaţii
- Editor: Renasterea
- ISBN: 9786066072090
- An aparitie: 10 Aprilie 2017
- Numar pagini: 246
- Tip carte: Broşată
- Limba: Română
- Dimensiuni: 13.5 x 20 cm