Comentarii la profetii mici. Proorocul Maleahi - Carti.Crestinortodox.ro

Comentarii la profetii mici. Proorocul Maleahi

Fii primul care adauga o recenzie!
10,00Lei
In stoc

Sfântul Prooroc Maleahi, din seminția lui Levi, din ținutul lui Zabulon, s-a născut în satul Sofes după întoarcerea din robia babilonică (538 î. Hr.). Din punct de vedere cronologic, el este ultimul dintre prorocii mici.

Descriere

Comentarii la profetii mici. Proorocul Maleahi

Sfântul Prooroc Maleahi, din seminția lui Levi, din ținutul lui Zabulon, s-a născut în satul Sofes după întoarcerea din robia babilonică (538 î. Hr.). Din punct de vedere cronologic, el este ultimul dintre prorocii mici. După Maleahi nu a mai fost nici un proroc în Israel, până la venirea Înaintemergătorului, adică a Sfântului Ioan Botezătorul.
Maleahi înseamnă measgerul meu. Ultimul proroc al Vechiului Legământ, Maleahi, este un fel de verigă intermediară între Vechiul și Noul Testament. Profetul Maleahi s-a confruntat cu o seamă de probleme deosebit de dificile: el îi ceartă pe slujitorii necredincioși ai Altarului Domnului și descrie pe adevăratul slujitor, care are chemarea la preoție: buzele preotului vor păzi știința și din gura lui se va cere învățătura, căci el este solul Domnului Savaot; mustră neglijența manifestată de către popor în achitarea îndatoririlor și în aducerea prinoaselor la Templu, căsătoriile mixte cu femeile de neam străin, atitudinea de desconsiderare față de femeile propriului neam, abuzurile de natură financiară. Maleahi este ultima carte din seria celor 12 profeți mici, precum și din canonul profetic al Bibliei ebraice. Autorul cărții era foarte legat de Templu și de ritualurile sale. El este un apărător înfocat al iubirii ce trebuie acordate Domnului. Împreună cu cărțile lui Agheu și Zaheu formează corpul profeției postexilice. Cartea are o deosebită importanță datorită elementului său mesianic.

Traducătorul

Tradus de Ieromonah Simeon Catrinoiu

Specificaţii

  • Editor: Agaton
  • ISBN: 9789731981765
  • An aparitie: 01 Noiembrie 2015
  • Numar pagini: 100
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie