Clerul inferior in Biserica Ortodoxa - Carti.Crestinortodox.ro

Clerul inferior in Biserica Ortodoxa

Fii primul care adauga o recenzie!
30,00Lei
In stoc

John (Pr. Patrick) RAMSEY s-a născut în anul 1970 în Noua Zeelandă. A urmat Universitatea Waikato din Hamilton (Noua Zeelandă), finalizându-şi studiile de licenţă în Ştiinţe, specializarea Matematică, şi în Drept cum laude. A urmat apoi masteratul în...

Descriere

Clerul inferior in Biserica Ortodoxa

„John (Pr. Patrick) RAMSEY s-a născut în anul 1970 în Noua Zeelandă. A urmat Universitatea Waikato din Hamilton (Noua Zeelandă), finalizându-şi studiile de licenţă în Ştiinţe, specializarea Matematică, şi în Drept cum laude. A urmat apoi masteratul în teologie (Studii Ortodoxe) la Universitatea din Ţara Galilor (în 2010) şi doctoratul în ecleziologie ortodoxă (în 2015) la Universitatea din Winchester (Anglia). În prezent lucrează ca tutore la distanţă la Institutul de Studii Creştine Ortodoxe din Cambridge (Anglia). Slujeşte ca preot în protoieria de rit apusean din Regatul Unit, aflată sub jurisdicţia Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei (ROCOR).
Această carte reprezintă disertaţia sa de master. Lucrarea explorează dreptul canonic referitor la treptele clericale de citeţ, psalt, ipodiacon, cu referi la alte slujiri, precum exorcişti, uşieri, acoluţi şi treapta clericală a diaconiţelor, pentru femei. Aceste «trepte inferioare» sunt toate sub-ordine ale diaconului, îndeplinind diferitele sarcini liturgice şi de slujire ale diaconatului. Aceste trepte au fost stabilite din cele mai vechi timpuri pentru aceste roluri şi continuă să existe în Biserică până în prezent. Întrebuinţarea şi regulile treptelor inferioare ale clerului au fost relativ neglijate în ultima vreme, deşi nu au fost abandonate. Se speră că plenitudinea acestor importante trepte liturgice şi de slujire va fi revigorată în diferitele Biserici Ortodoxe, aşa cum a fost în trecut. Cartea serveşte ca o reamintire a tradiţiei cu privire la aceste trepte şi poate fi de ajutor ierarhilor şi clerului în restaurarea plinătăţii acestor trepte în cadrul Tradiţiei Bisericii, aşa cum este păstrată în Sfintele Canoane”. (Cezar Login)

Specificaţii

  • Editor: Renasterea
  • ISBN:
  • An aparitie: 23 Iunie 2020
  • Numar pagini: 144
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 15 x 21 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie