Chipul Mantuitorului in iconografie - Carti.Crestinortodox.ro

Chipul Mantuitorului in iconografie

Fii primul care adauga o recenzie!
Nu se afla in stoc

Dintr-un indemn tainic al inimii mele, de mult caut Fata Domnului. O caut pentru indeletnicirile mele de umil iconar, dar si pentru cerintele sufletului meu de crestin si monah. (Arhim. Sofian Boghiu)

Descriere

Chipul Mantuitorului in iconografie

Volum tiparit cu binecuvantarea Prea Fericitului Parinte TEOCTIS, Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.

Dintr-un indemn tainic al inimii mele, de mult caut Fata Domnului. O caut pentru indeletnicirile mele de umil iconar, dar si pentru cerintele sufletului meu de crestin si monah.

De-a lungul acestei lucrari caut acest chip. M-m ocupat mai intai sa ma lamuresc si sa aflu cum a fost in realitate chipul Domnului in viata Sa pamanteasca. Ne-a pastrat cineva amintirea nemincinoasa a sfantului Sau chip, asa cum a fost El pe pamant, la Nunta din Cana sau inaintea lui Pilat? Avem noi portretul Lui, chipul Lui?...

Rog pe Mantuitorul sa ma calauzeasca si sa ma ajute in cautarea cu smerenie a sfantului Sau chip. Arhim. Sofian Boghiu
 

Nota asupra editiei
Volumul reproduce teza de licenta elaborata de protosinghelul Sofian Boghiu in 1948 si sutinuta la Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii din Bucuresti.

Editura a optat pentru conservarea versiunii initiale - incluzand referintele biblice dupa editia sinoidala din 1944 - actualizarea informatiei presupunand o supraincarcare a aparatului critic, improprie colectiei.

Interesul stiintific pentru subiect specializandu-se in ultimele decenii pe aspecte particulare, tratarea generica a iconografiei lui Isus Hristos se regaseste, in preocuparile contemporane, cu predilectie in articolele dictionarelor de arta sau civilizatie crestina: Christusbild, Christ in The Oxford Dictionary of Byzantinum, etc.
 

Cartea contine 32 planse color.

Specificaţii

  • Editor: Bizantina
  • ISBN: 9789739492256
  • An aparitie: 01 Ianuarie 2001
  • Numar pagini: 128
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 17 x 24 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie