Celebrarea Cuvantului in Liturghia Bizantina - Carti.Crestinortodox.ro

Celebrarea Cuvantului in Liturghia Bizantina

Fii primul care adauga o recenzie!
27,00Lei
In stoc

Ritul bizantin actual este rezultatul a doua traditii confluente: una, caracteristic constantinopolitana, avandu-si radacinile indepartate la Antiohia si probabil si in Capadocia; alta, palestiniana, inspirata de slujbele de la Ierusalim si din manastiril

Descriere

Celebrarea Cuvantului in Liturghia Bizantina

Lucrarea de fata este un studiu istoric al Liturghie credinciosilor.
Din cuprins:
Introducere; Tipurile psalmodiei; I. Psalmodia responsoriala; II. Psalmodia antifonica; III. Alte tipuri de psalmodie; Cap. I: Ectenia mare si originea celor trei antifoane; Cap. II: Antifoanele obisnuite; Cap. III: Antifoanele speciale, Obednita si Intrarea; Cap. IV: Cântarea trisaghionului si asezarea in absida; Cap. V: Citirile; Cap. VI: Rugaciunile si ecteniile de dupa Evanghelie.

„Ritul bizantin actual este rezultatul a doua traditii confluente: una, caracteristic constantinopolitana, avandu-si radacinile indepartate la Antiohia si probabil si in Capadocia; alta, palestiniana, inspirata de slujbele de la Ierusalim si din manastirile din imprejurimi. De cand vechea randuiala constantinopolitana a fost abandonata, oficiul divin bizantin actual [cele sapte Laude] apartine celei de a doua traditii; dimpotriva, Liturghia Euharistica este categoric de origine constantinopolitana si a pastrat randuielile capitalei. Ansamblul celor trei antifoane era o structura liturgica ce aparea frecvent in slujbele constantinopolitane si il putem considera ca una dintre caracteristicile acestui vechi rit. Nu este intalnit in slujbele traditiei palestiniene. Deci, pentru a studia cele trei antifoane de la inceputul Liturghiei, cel mai valoros document de care dispunem este Tipiconul Marii Biserici”. (J. Mateos, S.J., Celebrarea Cuvantului in Liturghia Bizantina, p. 34)

Specificaţii

  • Editor: Renasterea
  • ISBN: 9786066071314
  • An aparitie: 19 Mai 2015
  • Numar pagini: 269
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 14.8 x 21 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie