Ce este luminarea. Teze, definitii si semnificatii - Carti.Crestinortodox.ro

Ce este luminarea. Teze, definitii si semnificatii

Fii primul care adauga o recenzie!
22,00Lei
In stoc

Luminare este termenul cvasiunanim acceptat astăzi pentru denumirea unui fenomen cultural de o mare complexitate, situat cronologic in ultimele decenii ale secolului al XVII-lea şi prima jumătate a secolului al XVIII-lea in Europa apuseană şi, parţial...

Descriere

Ce este luminarea. Teze, definitii si semnificatii

"Luminare” este termenul cvasiunanim acceptat astăzi pentru denumirea unui fenomen cultural de o mare complexitate, situat cronologic in ultimele decenii ale secolului al XVII-lea şi prima jumătate a secolului al XVIII-lea in Europa apuseană şi, parţial in paralel, dar dominant prelungindu-se pană in primele decenii ale secolului al XIX-lea, in ţări ale Europei răsăritene.

Luminarea constituie o lecție cu acțiune de durată in istoria europeană și nu poate rămane marginală eforturilor actuale in direcția aflării unor noi formule de gandire și viață, in procesul de reașezare a valorilor umane in ziua de azi. Lucrarea oferă cititorului un decupaj din scrierile reprezentative pentru gandirea "luminilor”, aducand laolaltă cateva texte de referință din spațiul culturii germane moderne.

Alexandru Boboc

Ca fenomen istoric, luminarea prezintă o mare diversitate, manifestată in domeniile teoriei şi ale practicii (educativ-formative şi social-politice) şi, deşi se defineşte ca "activitate critică”, nu vine numai ca opoziţie, nu se impune doar prin negare. Mărturie in acest sens stau marile creaţii (teoretice, literar-artistice, tehnice ş.a.) ale "epocii luminilor”.

In esenţă, spiritul "secolului luminilor” se caracterizează printr-o mare diversitate de forme.
 

Specificaţii

  • Editor: Paideia
  • ISBN: 9786067482508
  • An aparitie: 24 August 2018
  • Numar pagini: 136
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 9.5 x 20.5 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie