Cassian monahul. Invatatura ascetico-mistica - Carti.Crestinortodox.ro

Cassian monahul. Invatatura ascetico-mistica

Fii primul care adauga o recenzie!
45,00Lei
In stoc

Sfântul Ioan Cassian (360–435) este o figură remarcabilă a monahismului și literaturii patristice ale Bisericii vechi. Originar din Scythia Minor, stabilit pentru aproape două decenii în Egiptul Părinților pustiei, inițiat în tradiția ascetică și...

Descriere

Cassian monahul. Invatatura ascetico-mistica

Sfântul Ioan Cassian (360–435) este o figură remarcabilă a monahismului și literaturii patristice ale Bisericii vechi. Originar din Scythia Minor, stabilit pentru aproape două decenii în Egiptul Părinților pustiei, inițiat în tradiția ascetică și mistică a monahismului de aici de avva Evagrie Ponticul — al cărui ucenic a fost până la moartea acestuia —, colaborator al Sfântului Ioan Hrisostom, Cassian s-a stabilit la sfârșitul vieții în sudul Galiei. Aici a scris în latină, limba sa maternă, Așezămintele și Convorbirile sale prin care a transmis Occidentului esențialul spiritualității răsăritene într-o sinteză amplă, plină de echilibru, finețe și realism duhovnicesc.

În Cassian monahul părintele Columba Stewart ne oferă în sfârșit mult așteptata monografie despre spiritualitatea creștină oglindită în opera acestei uimitoare figuri filocalice și ecumenice, unice în felul ei în istoria Bisericii vechi. Pentru prima dată cititorul interesat are, într-o expunere simplă și precisă, imaginea clară a teologiei ascetico-mistice a lui Cassian. El poate sesiza astfel felul în care acesta interpretează în adevărata perspectivă eshatologică învățătura despre castitate și sexualitate, și viziunea sa hristologică despre interpretarea biblică și rugăciune, culminând în rugăciunea extatică. Decenii de acum înainte, Cassian monahul va rămâne neîndoielnic lucrarea de referință indispensabilă despre spiritualitatea profund teologică a Sfântului Ioan Cassian.

Specificaţii

  • Editor: Deisis
  • ISBN: 973-9344-47-x
  • Dimensiuni: 14 x 22 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie