Biserica Ortodoxa Romana si Razboiul de Independenta (doua volume) - Carti.Crestinortodox.ro

Biserica Ortodoxa Romana si Razboiul de Independenta (doua volume)

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
90,00Lei
In stoc

Biserica Ortodoxă Română, a cărei contribuție la împlinirea marilor idealuri naţionale este, din nefericire, insuficient cunoscută, a lucrat mai întâi pentru realizarea independenței şi unității poporului român, iar apoi a lucrat pentru recunoașterea drep

Descriere

Biserica Ortodoxa Romana si Razboiul de Independenta (doua volume)

Cele două volume ale lucrării reprezintă o culegere de articole ale mai multor teologi și istorici care evidențiază contribuția activă a Bisericii în procesul de câștigare a independenței de stat a României.

În Cuvântul înainte al lucrării este redat mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, adresat cu prilejul Sesiunii solemne a Academiei Române, dedicată împlinirii a 140 de ani de la câștigarea Independenței României din 9 mai 2017.
Preafericirea Sa a subliniat faptul că realizarea marilor idealuri ale unității şi demnității naționale ale românilor, ca Unirea Principatelor Române în anul 1859, dobândirea Independenței de stat a României în anii 1877-1878, Marea Unire de la 1918, au fost posibile şi prin contribuția deosebită a Bisericii Ortodoxe Române, care a fost mereu împreună cu poporul prin toate eforturile ei de cultivare a conștiinței naționale şi de afirmare a dorinței de unitate şi independenţă națională.
Astfel, Biserica Ortodoxă Română, a cărei contribuție la împlinirea marilor idealuri naţionale este, din nefericire, insuficient cunoscută, a lucrat mai întâi pentru realizarea independenței şi unității poporului român, iar apoi a lucrat pentru recunoașterea drepturilor şi demnității ei pe plan extern, a adăugat Patriarhul Daniel.

Specificaţii

 • Editor: Basilica
 • ISBN: 9786062901707
 • An aparitie: 11 August 2019
 • Numar pagini: 622
 • Tip carte: Broşată
 • Limba: Română
 • Dimensiuni: 17 x 24.5 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
 • Neamtu Paraschiva 03-10-2019
  5 din 5 stele
  Recunoasterea Sfintei Biserici a Mantuitorului Nostru Iisus Hristos

  Recunoasterea pentru meritele Sfintei Biserici a lui Hristos Iisus Mantuitorul Nostru este insasi Infaptuirea Romaniei Mari pe care Bunul Dumnezeu a incuviintat-o! Alte merite sunt de prisos! Bunul Dumnezeu sa ne tina credinta curata! Amin!

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor