Adevaratul Cioran - Carti.Crestinortodox.ro

Adevaratul Cioran

Evaluat la 4 din 5 pe baza 1 recenzie
20,00Lei
In stoc

De la primele texte pe care le-am citit din Emil Cioran, l-am suspectat pe acest gânditor negru, pe acest cinic fabricant de teorii despre sine și despre lume, de o adâncă religiozitate. De o religiozitate deturnată literar în negație mai bine zis,...

Descriere

Adevaratul Cioran

De la primele texte pe care le-am citit din Emil Cioran, l-am „suspectat” pe acest „gânditor negru”, pe acest cinic fabricant de teorii despre sine și despre lume, de o adâncă religiozitate. De o religiozitate deturnată literar în „negație” mai bine zis, am văzut îndoiala „întemeietoare” în fibra fiecărui silogism. De asta, când scriitorul creștin Calinic Argeșeanul, ierarh al Bisericii Ortodoxe Române, ne-a oferit propria interpretare a unor silogisme cioraniene, am luat acest lucru drept o încercare de lectură a operei lui Emil Cioran în cheie creștină, o recuperare necesară pentru cultura noastră a unuia dintre cei mai importanți gânditori ai secolului trecut. Fiul preotului din Sibiu, rătăcit într-o Franță atee, se întoarce astfel, cu timiditate, între simbolurile imprimate sensibilității și miniții încă din copilarie.

Adrian Alui Gheorghe

Specificaţii

 • Editor: Eikon
 • ISBN: 9786067113716
 • An aparitie: 01 Decembrie 2015
 • Numar pagini: 116
 • Tip carte: Broşată
 • Limba: Română
 • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 4 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
1
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
 • Ana 22-01-2016
  4 din 5 stele
  Opinie

  Buna ziua,
  cred ca e o idee foarte interesanta de a vedea mai profund pe Emil Cioran dar va rog scoate-ti ideea asta neadevarata despre o Franta atee-(Franta este o tara laica dar este o tara crestina) .Laic vrea sa spuna de a separa statul de biserica dar tara este crestina.
  Din cite imi amintesc Emil Cioran era pesimisist fiind inca in Romania si poate ca tocmai traind apoi intr-o neutralite in raport cu lupta lui interioara ,ca a putut regasi adevaruri crestine din copilarie.

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor