12 personalitati ale Cruciadei a Patra - Carti.Crestinortodox.ro

12 personalitati ale Cruciadei a Patra

Fii primul care adauga o recenzie!
25,00Lei
In stoc

Lucrarea de față cuprinde douasprezece studii științifice dedicate principalelor personalități ale Cruciadei a Patra. Din studiile publicate de părintele Ion Alexandru Mizgan desprindem contextul social-politic și ecleziastic, care a dus la devierea...

Descriere

12 personalitati ale Cruciadei a Patra

Lucrarea de față cuprinde douasprezece studii științifice dedicate principalelor personalități ale Cruciadei a Patra. Din studiile publicate de părintele Ion Alexandru Mizgan desprindem contextul social-politic și ecleziastic, care a dus la devierea Cruciadei a Patra spre Constantinopol și în cele din urmă la cucerirea și jefuirea marelui oraș, eveniment care a rupt definitiv Europa Apuseană de cea Răsăriteană. Volumul ne dezvăluie acțiunile principalilor actori ai acestei expediții, care au avut efect asupra derulării evenimentelor din Imperiul Bizantin și sud-estul continentului european la începutul veacului al XIII-lea. Cucerirea și devastarea Constantinopolului la anul 1204 de către cavalerii apuseni a constituit un act de barbarie unanim recunoscut de către istorici. Nu întâmplător, marele istoric britanic Steven Runciman a afirmat că că niciodată nu a fost o crimă mai mare împotriva umanității decât Cruciada a Patra.
Așa cum se exprimă autorul în studiul introductiv, redarea acestor tragice evenimente legate de jefuirea Constantinopolului la anul 1204, nu s-a făcut din dorința de a trezi resentimentefață de Europa Occidentală, ci pentru ca cititorii și iubitorii de istorie să afle adevărul istoric fără cosmetizări artificiale, așa cum fac unii istorici pentru a nu fi catalogați antioccidentali. Istoria trebuie scrisă așa cum a fost și este meritul părintelui Ion Alexandru Mizgan de a ne oferi un volum cu principalii protagoniști ai evenimentelor legate de Cruciada a patra și implicațiile acestora în desfășurarea lor.

Pr. Acad. Prof. Univ. Dr. Mircea Păcurariu

Specificaţii

  • Editor: Theosis
  • ISBN: 9786069434437
  • An aparitie: 17 Mai 2020
  • Numar pagini: 244
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie