Sfantul Simeon Noul Teolog si traditia ortodoxa - Carti.Crestinortodox.ro

Sfantul Simeon Noul Teolog si traditia ortodoxa

Fii primul care adauga o recenzie!
35,00Lei
Nu se afla in stoc

Marturia Sfantului Simeon Noul Teolog despre vederea luminii dumnezeiesti avea sa zguduie serios rutina vietii bisericesti din acea vreme. Iubit cu inflacarare de unii, contestat cu inversunare de altii, a ramas in istorie ca unul dintre reperele...

Descriere

Sfantul Simeon Noul Teolog si traditia ortodoxa

Traducere din limba engleza de Ioana Stoicescu si Maria-Magdalena Rusen

În veacul al X‑lea - veac de glorie şi putere neîntrecută pentru Bizanţ, când înaintea împăraţilor din Cetatea lui Constantin se pleacă din nou, după atâtea veacuri, Orientul, iar ­Occidentul tremură deja de teama armatei Bulgaroctonului – apare pe cerul Ortodoxiei o stea neobişnuită: Simeon, zis "Noul Teolog”.

Ce vrea să spună numele său de "Noul Teolog”? Cum a putut o asemenea personalitate să se ivească în lumea bizantină? De unde vine şi care este locul său în spiritualitatea ortodoxă? Cartea de faţă este o încercare de a răspunde unora dintre aceste întrebări, şi anume de a stabili, pe cât posibil, locul lui Simeon în cadrul Ortodoxiei, de a afla fundamentul gândirii sale şi a pune în lumină acele caracteristici ale Tradiţiei ce i‑au determinat teologhisirea.

Specificaţii

  • Editor: Sophia
  • ISBN: 9789731361796
  • Numar pagini: 384
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie