Psihopatologie evolutionista - Carti.Crestinortodox.ro

Psihopatologie evolutionista

Fii primul care adauga o recenzie!
35,00Lei
In stoc

Profitând de evoluțiile spectaculoase ale geneticii, etologiei și științelor cognitive din ultimele decenii, psihologia evoluționistă a cunoscut o dezvoltare impresionantă, demonstrând în ce fel unele structuri și trăsături mentale pot fi considerate...

Descriere

Psihopatologie evolutionista

Profitând de evoluțiile spectaculoase ale geneticii, etologiei și științelor cognitive din ultimele decenii, psihologia evoluționistă a cunoscut o dezvoltare impresionantă, demonstrând în ce fel unele structuri și trăsături mentale pot fi considerate drept produse ale selecției naturale și sexuale. Volumul Psihopatologie evoluționistă prezintă sintetic și clar acea ramură a psihologiei evoluționiste care se interesează de explicația darwinistă a bolilor mentale. Astfel, cartea investighează posibilitatea ca unele dintre tulburările psihice (depresia, anxietatea, schizofrenia, autismul, anorexia etc.) să fie, de fapt, niște rezultate adaptative care în trecut au conferit avantaje speciei umane, dar care au devenit dezadaptative în societatea modernă. Volumul de față prezintă abordările teoretice recente din acest domeniu încă tânăr, precum și aplicații pentru psihoterapie.

Cezar Giosan este doctor în psihologie la New School for Social Research din New York. În prezent, este profesor de psihologie la Berkeley College (New York) și profesor adjunct la City University din New York. Dr. Giosan menține legături academice strânse cu Universitatea din București și cu Universitatea "Babeș-Bolyai", iar articolele sale sunt citate în sute de reviste academice cu impact ridicat.

Cuprins
Introducere
Tulburările din spectrul autismului (TSA)
Dizabilitatea intelectuală
Tulburarea cu deficit de atenţie/hiperactivitate (ADHD)
Schizofrenia
Tulburarea bipolară
Depresia
Depresia postpartum
Tulburările anxioase
Tulburările din spectrul obsesiv‑compulsiv
Tulburarea de stres posttraumatic (TSPT)
Tulburările conversive
Tulburările de comportament alimentar
Dependenţa de substanţe
Tulburările de personalitate
Empatia
Omuciderea şi criminalitatea
Violul
Concluzii

Specificaţii

  • Editor: Trei
  • ISBN: 9786067199543
  • An aparitie: 01 Decembrie 2016
  • Numar pagini: 208
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 14.5 x 20.5 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie