Biserica Trupul lui Hristos. II. Relatiile dintre Biserici - Carti.Crestinortodox.ro

Biserica Trupul lui Hristos. II. Relatiile dintre Biserici

Evaluat la 4.5 din 5 pe baza a 2 recenzii ale clientilor
30,00Lei
Nu se afla in stoc

Ca Trup al lui Hristos însufleţit de Duhul, are însă datoria de a se strădui să adune în sânul său, treptat-treptat, întreaga omenire. Iconomia Bisericii se face astfel, în această pri­vin­ţă, împlinitoarea iconomiei Cuvântului în­tru­pat pentru noi.

Descriere

Biserica Trupul lui Hristos. II. Relatiile dintre Biserici

Biserica Trupul lui Hristos. II. Relatiile dintre Biserici

„În afara Bisericii nu este mântuire.” Pentru ­Biserică, cuvintele Sfântului Ciprian sunt deplin adevărate, ca una care se ştie pe sine având ple­ni­­­­tu­dinea harului mântuitor şi îndumnezeitor şi pu­­­terea de a‑l împărtăşi credincioşilor săi. […] Bi­se­rica Ortodoxă nu judecă pe cei din afara ei, ­lăsându‑i în seama Judecăţii ce va să fie a lui ­Dum­nezeu, după cuvântul Apostolului, care spu­ne: Cine eşti tu, ca să judeci pe sluga altuia? (Romani 14, 4); Ce am eu ca să judec şi pe cei din afară? Însă pe cei dinăuntru, oare, nu‑i judecaţi voi? Iar pe cei din afară îi va judeca Dumnezeu (I Corinteni 5, 12‑13). Ea nu face decât să‑i socotească în afara sa pe cei care, cunoscând‑o, au ales să rămână deoparte.
Ca Trup al lui Hristos însufleţit de Duhul, are însă datoria de a se strădui să adune în sânul său, treptat‑treptat, întreaga omenire, pentru ca într‑însa „toţi să fie una”, adică toţi oamenii, de acum şi din viitorime, să fie, prin lucrarea Duhului, cu adevărat cuprinşi în Hristos, Care, luând firea omenească, a cuprins în Sine tot neamul omenesc ca să‑l mântuiască şi să‑l îndumnezeiască.
Iconomia Bisericii se face astfel, în această pri­vin­ţă, împlinitoarea iconomiei Cuvântului în­tru­pat pentru noi şi a noastră mântuire.

Traducere din limba franceza Marinela Bojin

Specificaţii

 • Editor: Sophia
 • ISBN: 9789731363998
 • An aparitie: 15 Aprilie 2014
 • Numar pagini: 256
 • Tip carte: Broşată
 • Limba: Română
 • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 4.5 din 5 pe baza a 2 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
1
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 2 din 2 recenzii ale clientilor
 • Adriana Gheorghe 20-05-2014
  4 din 5 stele
  Biserica trupul lui Iisus Hristos

  "Biserica Trupul lui Hristos" este o carte care pe mine m-a convins sa merg in casa Domnului si sa ma rog, pentru ca rugaciunea imi este mai ascultata acolo. Titlul poate sugera faptul ca picturile care apar pe peretii bisericilor il intruchipeaza si pe Iisus Hristos, printre multe alte personaje biblice. Facand asocierea intre Biserica si trupul lui Hristos, ne face sa ne gandim ca Iisus este prezent, este aproape de noi si ne asculta rugaciunile.

 • Grigore Stefania 22-04-2014
  5 din 5 stele
  O carte care ne ajuta sa renastem

  Omul care L-a descoperit pe Hristos stie ca prezenta in Biserica ca Trup a lui Hristos il ajuta sa vada corect sensul vietii si al relatiei cu semenii. Prezenta aici ii deschide urechile sa auda ceea ce oamenii nu indraznesc sa spuna; dezvolta in el sensibilitatea, afectiunea, pacea.

  E bine de stiut ca transformandu-se duhovniceste, existand si functionand ca duh, naturalul nu pierde, ci castiga in autenticitate.

Afiseaza 2 din 2 recenzii ale clientilor