Dependenta de computer, de jocuri, de nicotina - Carti.Crestinortodox.ro

Dependenta de computer, de jocuri, de nicotina

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
20,00Lei
In stoc

Lasandu-se absorbiti de valtoarea virtuala a Internetului, a jocurilor pe calculator sau de noroc, fumand cu nesat tigara dupa tigara, oamenii nu reflecteaza intotdeauna asupra motivelor si consecintele faptelor lor.

Descriere

Dependenta de computer, de jocuri, de nicotina

Lasandu-se absorbiti de valtoarea virtuala a Internetului, a jocurilor pe calculator sau de noroc, fumand cu nesat tigara dupa tigara, oamenii nu reflecteaza intotdeauna asupra motivelor si consecintele faptelor lor. Aceste obiceiuri sunt considerate daunatoare, dar mai putin cumplite decat betia si narcomania. Gresit! Dependenta de computer, de jocuri și de nicotina isi inrobeste victima, si iar se pun cele doua intrebari stravechi: „Cine-i de vina?” si: „Ce este de facut?”. Raspunsul la ele il veti afla in aceasta carte, scrisa de cunoscutul medic si psiholog ortodox Konstantin Zorin, carte ce reprezinta o sinteza intre abordarea stiintifica si viziunea crestina ortodoxa. Densa si la obiect, ea va fi de folos tuturor celor ce se confrunta cu dependenta de computer, de jocuri, de fumat.

Cuprinsul cartii Dependenta de computer, de jocuri, de nicotina

1. Calea spre prapastie
„Mai tare decat un lant"
Ispitirea prin dependenta

2. „Laturile mangaietoare" ale computerului
Tabloul „bolii calculatorului"
Esenta duhovniceasca a ciberdependentei
Zombie de Internet: a trai si a muri in Retea
Unde este hotarul dintre hobby si dependenta?
Cibersexul si cibersuicidul
Regulile de siguranta ale lucrului la calculator
Tratamentul si profilaxia computeromaniei
Tratamentul si profilaxia internetomaniei

3. Posedati de joc sau mania jocurilor de noroc
Zaruri, carti, ruleta, cazino
Jocurile de noroc in Rusia
De ce condamna Biserica jocurile de noroc?
Narcoticul virtual
„Jocurile" cu moartea
„Pilula" impotriva patimii jocurilor

4. In ghearele „demonului nicotinei"
Fumatul si paternitatea
Nicotina si functia genitala a femeilor
Sindromul tabagic al fatului
„Fumul parintesc"
Cancerul - pretul impatimirii de tigari
„Dubla lovitura" suferita de copil
Nadejdea in noroc
Daca ati hotarat sa va lasati

Anexe
I. Invatatura despre vindecarea indracitului gadarean (Sfantul Luca al Crimeii)
II. Spovedania unui cibersportiv (A. Milevskii)
III. Complexe de exercitii terapeutice
IV. Douazeci si patru de ore din viata unei femei (Stefan Zweig)
V Atractia fatala sau in lanturile maniei jocurilor(I. Adlivankin)
VI. Diagnosticarea si tratamentul dependentei de nicotina (T. Andreeva)
VII. Medicina este slujire adusa oamenilor intru slava lui Dumnezeu

Cuvant inainte

Fumand cu deliciu tigara dupa tigara, lasandu-se absorbiri de valtoarea virtuala a Internetului, a jocurilor pe calculator sau de noroc, oamenii nu reflecteaza intotdeauna asupra motivelor si consecintele faptelor lor. Majoritatea contemporanilor nostri au fata de acest mod de petrecere a timpului o atitudine toleranta, chiar condescendenta. Aceste obiceiuri sunt considerate daunatoare, dar mai putin cumplite decat betia si narcomania. Gresit! Dependenta de nicotina, de computer si de jocuri isi inrobeste victima.

Care este numitorul comun al acestor forme de sclavie? In primul rand, prezenta unui idol in inima omului, fie el atasamentul patologic de tutun, computer sau automatele de jocuri. In al doilea rand, mecanismele cu ajutorul carora patimile respective ocupa sufletul si trupul. Si, in fine, sinuciderea lenta - nu numai fizica, ci si duhovniceasca.

Si iar se pun cele doua intrebari stravechi: „Cine-i de vina?" si: „Ce este de facut?". incercarea de a le rezolva este pivotala pentru cartea de fata. Aceasta este construita pe baza materialelor seminariilor si cursurilor pe care le tin studentilor medicinisti, aspirantilor si cadrelor didactice de la diverse institutii de invatamant superior medical din Rusia in cadrul programului educational special „Introducere in cultura spirituala a medicului". Pe cat a fost posibil, am adaptat termenii stiintifici pentru cititorul fara pregatire de specialitate. In plus, sunt folosite numeroase date de pe Internet - dar intrucat pe multe site-uri informatia este pastrata numai pe termen limitat, nu pot fi date intotdeauna referinte bibliografice exacte.

In scrierea acestei carti mi-au fost de mare ajutor parintii mei, V. Zorin si E. Zorina, igumenul Anatolie Berestov, protoiereul Leonid Tarevskii, L. Bugrova, N. Somin, P. Selezniov. Tuturor acestor oameni si multor altora le multumesc din inima pentru sprijinul oferit prin rugaciuni, atentie si observatii pretioase asupra textului. De ase-menea, le sunt profund recunoscator acelor cititori care mi-au scris pentru a-mi comunica parerile lor asupra cartilor pe care le-am publicat anterior si care isi dau osteneala sa-mi arate posibilele greseli si omisiuni ori sa-mi aduca la cunostinta sugestiile lor cu privire la imbunatatirea acestei lucrari.

Reflectand la scrisorile dumneavoastra, ma straduiesc sa raspund la intrebari si solicitari in cartile mele. Ca atare, imi cer dinainte scuze de la cititori pentru faptul ca nu consult pe nimeni pe baza scrisorilor primite, nu pun diagnostice la distanta si nu expediez cartile mele prin posta.

Va rog sa-mi scrieti la adresa: 117208, Moscova, Zorin K.V., post-restant.

 

Specificaţii

  • Editor: Sophia
  • ISBN: 9789731364162
  • An aparitie: 23 Mai 2014
  • Numar pagini: 248
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie