Cum sa intemeiem o familie ortodoxa. 250 de sfaturi intelepte pentru sot si sotie de la sfinti si mari duhovnici - Carti.Crestinortodox.ro

Cum sa intemeiem o familie ortodoxa. 250 de sfaturi intelepte pentru sot si sotie de la sfinti si mari duhovnici

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
10,00Lei
In stoc

Cartea cum sa intemeiem o familie ortodoxa cuprinde 250 de sfaturi intelepte pentru sot si sotie de la sfinti si mari duhovnici despre  cum sa ne alegem mirele sau mireasa, cum trebuie sa se poarte sotul cu sotia, cum trebuie sa se poarte sotia cu...

Drepturile si indatoririle sotilor

Cel necasatorit are drepturi si indatoriri. Dupa ce se casatoreste, are mai putine drepturi si mult mai multe indatoriri. Cand apar insa copiii, nu mai are deloc drepturi, ci numai indatoriri. (Staretul Epifanie)

Sunteti acum gospodar si gospodina, parinti ai unei noi generatii. Trebuie sa faceti in asa fel incat copiilor sa le ramana nu numai mostenire, ci trup sanatos si suflet plin de barba­tie. (Sfantul Teofan Zavoratul)

Dupa incheierea casatoriei, primele si ce­le mai insemnate indatoriri ale sotului sunt fata de sotie, iar ale sotiei - fata de sot. Ei trebuie sa traiasca unul pentru celalalt, sa-si dea viata unul pentru celalalt. Casatoria este unire a doua jumatati intr-un intreg. Doua vieti sunt legate cu o legatura atat de stransa, incat nu mai sunt doua vieti, ci una. Atat sotul, cat si sotia poarta pana la sfarsitul vietii sfintita raspunde­re pentru fericirea si supremul bine al celuilalt. (Sfanta Mucenita Alexandra, imparateasa Rusiei)

Sotia sa nu astepte ca sotul ei sa-si arate pri­mul virtutea ca sa i-o arate si ea pe a sa, pentru ca aceasta nu va fi mare isprava. Totoda­ta, nici sotul sa nu astepte buna purtare de la so­tie pentru a se ingriji de ea, fiindca aceasta nu va mai fi virtute din partea lui, ci, dupa cum am spus, fiecare sa-si indeplineasca indatoririle in ceea ce il priveste, fara sa astepte ca celalalt sa faca aceasta primul. (Sfantul Ioan Gura de Aur)

La treburile casei este dator sa ia parte fiecare membru al familiei, si cea mai depli­na fericire familiala poate fi atinsa numai atunci cand toti isi indeplinesc cinstit indatoririle. (Sfan­ta Mucenita Alexandra, imparateasa Rusiei)

In Sfanta Scriptura, casatoria omeneasca se bucura de comparatia cea mai inalta: cea cu unirea dintre Hristos si Biserica. In lumi­na acestei imagini, devine clara deosebirea din­tre chemarea casnica a barbatului si cea a femeii, care duce la armonia familiala. Sotul este capul duhovnicesc, intretinatorul si datatorul de buna­tati, cel care apara de rautatea lumii exterioare; sotia este cea care pune randuiala in caminul domestic si educatoarea copiilor. (Mitropolitul Vladimir al Asiei Centrale)

Ce inseamna femeia sa se teama de barba .(Efes. 5, 33)? Femeie! Daca vrei sa te supui sotului pentru Dumnezeu, nu-mi vorbi de indatoririle lui, ci implineste-le cu osardie pe cele puse asupra ta de Legiuitor. Supunerea fata de Dumnezeu sta tocmai in a nu calca legea nici macar cand suferi tu insati cele potrivnice. (Sfantul loan Gura de Aur)

Femeia poate gasi intelepciunea si puterea care ii trebuie pentru a-si implini sfintele sale indatoriri numai cerandu-le de la Dumnezeu. (Sfanta Mucenita Alexandra, imparateasa Rusiei)

Sfintiti-va viata. Cand gospodina, facand treburile casei, se roaga, totul se sfinteste:se sfinteste nu numai mancarea, ci si cei care o mananca. (Staretul Paisie Aghioritul)

Sotul trebuie sa cugete cum sa sadeasca in casa cucernicia prin fapte si prin cuvinte; si sotia sa vegheze asupra casei, insa pe langa asta trebuie sa aiba si o alta grija, mai de seama, si anume ca toata familia sa se osteneasca pentru imparatia cerurilor. (Sfantul Ioan Gura de Aur)

Cand amandoi sotii se raporteaza crestines­te la indatoririle lor conjugale, aceasta aju­ta la intarirea respectului reciproc si dragostei autentice dintre ei. (Episcopul Alexandru Mileant)

Daca fiecare din soti se va stradui sa-si in­deplineasca indatoririle, amandoi vor dobandi in scurta vreme castig. Daca, de pilda, sotia este gata sa-si rabde sotul si cand e certaret, iar sotul nu-si va intarata sotia atunci cand e ma­nioasa, intre ei se va instapani pacea desavarsita, si viata lor va fi asemenea unui liman neinviforat. (Sfantul Ioan Gura de Aur)

Cum sa intemeiem o familie ortodoxa - Cuprins

Cum sa ne alegem mirele sau mireasa
Despre curatia (castitatea) in casnicie
Taina Casatoriei: cununia
Drepturile si indatoririle sotilor
Cum trebuie sa se poarte sotul cu sotia
Cum trebuie sa se poarte sotia cu sotul
Despre dragostea dintre sot si sotie. Casatoria fericita
Cum sa pastram fericirea familiala
Cugetari despre frumusetea femeii
Despre greutatile vietii de familie
Conflictele familiale: cum sa le evitam?
Daca unul dintre soti e necredincios
Daca n-ai avut noroc de sotie buna
Daca sotul bea
Daca sotul isi bate sotia
Despre gelozie
Despre infidelitate
Despre divort
Mangaiere pentru sotia parasita
A doua casatorie
Caror Sfinti sa ne rugam in feluritele nevoiale familiei

 • Editor: Editura Sophia
 • ISBN: 9789731362328
 • An aparitie:
 • Dimensiuni: 13 x 20 cm
 • Numar pagini: 184
 • Tip coperta: Broşată
 • Limba: Română

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
 • Vasile Visan 18-03-2014
  5 din 5 stele
  Rugaciune pentru daruirea rabdării

  Minunatule Ziditor, Stăpâne Iubitorule de oameni, Multmilostive Doamne! Cu inimă înfrântă şi smerită Te rog acestea: nu Te îngreţoşa de ruga mea păcătoasă, nu lepăda lacrimile şi suspinurile mele; auzi-mă ca pe cananeeanca, nu mă trece cu vederea cum n-ai trecut-o pe desfrânată; arată şi asupra mea, a păcătosului, mare mila iubirii Tale de oameni; acoperă-mă, miluieşte-mă şi întăreşte-mă, ca să rabdcu recunoştinţă, întru nădejdea bunătăţilor celor veşnice, toate necazurile şi nevoile trimise de către Tine, iar mai ales prefă întristarea mea în bucurie, ca să nu cad în deznădejde şi să pier eu, ticălosul.
  Că Tu eşti izvorul milei şi nădejdea cea neruşinată a mântuirii noastre, Hristoase Dumnezeul nostru, şi Ţie slavă înălţăm dimpreună cu Cel fără de început al Tău Părinte şi cu Preasfântul şi Bunul şi de viaţă Făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor