Ceasurile de dinaintea plecarii sufletului - Carti.Crestinortodox.ro

Ceasurile de dinaintea plecarii sufletului

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
12,00Lei
In stoc

Nu doar viata intreaga, ci si clipele de dinaintea mortii crestinului sunt hotaratoare pentru destinul sau vesnic. Datorita mai ales valorii covar­si­toare a acestor clipe ce preced marea trecere, cartea de fata prezinta un interes cu totul aparte.

Descriere

Ceasurile de dinaintea plecarii sufletului

Intrucat moartea nu reprezinta un sfarsit absolut al vietii, ci doar poarta prin care omul isi continua existenta vesnica, pregatirea pentru ea este esentiala. De aceea pomenirea mortii a fost pentru monahii din vechime un exercitiu ascetic, menit a fi practicat zi de zi. Autorul ne ofera o excelenta sinteza asupra acestei teme: gandul la moarte ne invata smerenia, ne aminteste ca nu traim vesnic pe acest pamant, ne fereste de pacate si ne ajuta sa ne pregatim pentru clipa mortii. Ajunsi la capatul calatoriei noastre pamantesti, vom fi supusi unor incercari deloc usor de depasit: necredinta, deznadejdea, slava desarta, vedeniile diavolesti... Tocmai in momentele de dinaintea mortii, diavolul gaseste o ultima ocazie pentru a ne face sa pierdem fericita vesnicie.

Cartea parintelui Serafim Alexiev ne indeamna la responsabilitate, aratandu-ne cum gandul mortii se poate preface intr un reazem sigur al mantuirii noastre, printr o continua meditare asupra importantei temei tratate.

Specificaţii

  • Editor: Sophia
  • ISBN: 9789731363691
  • An aparitie: 01 Ianuarie 2013
  • Numar pagini: 144
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 11 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
  • CrestinOrtodox 14-11-2014
    5 din 5 stele
    Nota biografica

    Autorul acestei cărţi, Arhimandritul Serafim Alexiev, este binecunoscut cititorilor ortodocşi din Bulgaria. Născut în anul 1912 într-o familie săracă, dar evlavioasă, el a absolvit Seminarul Teologic din Sofia. Mai apoi este admis la Facultatea de Teologie, continuându-şi după aceea studiile în Elveţia, în anul 1940 intră în monahism. Un rol hotărâtor în viaţa lui l-a avut prietenia cu vrednicul de pomenire Arhiepiscopul Serafim Sobolev (tl950), în care află un povăţuitor fără seamăn în ale credinţei şi vieţii duhovniceşti.

    In viaţa şi activitatea creatoare a Arhimandritului Serafim se disting trei perioade. Prima (până 1960) când, în ciuda condiţiilor vitrege, desfăşoară o neobosită activitate pastorală, ţine predici şi omilii pline de har, scrie broşuri şi poezii pe teme moral-duhovniceşti. Din această perioadă datează culegerile de omilii Nădejdea noastră şi Dragostea noastră - dintre cele mai căutate cărţi ale sale. In a doua perioadă (1960-1969), Arhimandritul Serafim - deja doctor în Teologie Dogmatică al Academiei de Teologie din Sofia - publică o serie de studii, rodul unei trude teologice neistovite. A treia perioadă debutează în anul 1969 când, din pricina unui dezacord de principiu cu privire la reforma calendarului din Bulgaria şi din cauza politicii pro-ecu-menice în care era antrenată Biserica Ortodoxă Bulgară, este nevoit să părăsească Academia Teologică. In această perioadă, Arhimandritul Serafim scrie o nouă serie de cărţi cu conţinut teologic şi duhovnicesc, printre care: Rugăciunea noastră, Viaţa de după moarte, Rugăciunea Sfântului Efrem Şirul şi altele, precum şi ultima sa carte-testament: Ortodoxia şi ecumenismul - o critică profundă a ereziei ecumeniste.

    Arhimandritul Serafim a trecut la Domnul pe data de 13/26. 01.1993. De la el ne-au rămas, ca o preţioasă moştenire, cărţile şi pilda sa de viaţă monahală plină de râvnă şi jertfă de sine, închinată pe deplin slujirii Ortodoxiei.

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor