Convorbiri pe pamant rusesc - Carti.Crestinortodox.ro

Convorbiri pe pamant rusesc

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Nu se afla in stoc

Parintele Ioachim a vizitat cateva manastiri din Rusia, a discutat cu monahi, cu mireni, si fiecare discutie a fost o lectie de dragoste. Experienta duhovniceasca este impartasita tuturor, fiind de folos celor ce vor sa traiasca conform Evangheliei.

Descriere

Convorbiri pe pamant rusesc

Schiarhimandritul Ioachim Parr s-a nascut in SUA in anul 1936 intr-o familie catolica provenita din Marea Britanie. La optsprezece ani, a fost tuns calugar in Ordinul benedictinilor. In anii ʹ50 s-a ocupat cu slujirea misionara printre populatia saraca din Calcuta. Mai tarziu a predat in scolile teologice catolice din Brazilia si SUA. In anul 1970 parintele Ioachim s-a convertit la Ortodoxie. Opt ani el e trait in Muntele Athos, la schitul Sfantul Ilie. Cu binecuvantare arhiereasca, s-a intors la New York, unde s-a ocupat de o organizatie de ajutorare a celor saraci. Aici, la New York a pus temelia manastirii Sfintei Maria Egipteanca, unde, in prezent, se nevoiesc doisprezece calugari. La inceputul anilor 2000 egumenul Ioachim era responsabilul relatiilor externe a Bisericii Ortodoxe Ruse in strainatate. El a pledat activ pentru refacerea unitatii canonice in interiorul Bisericii locale. In anul 2001 egumenul Ioachim impreuna cu fratii manastirii a fost primit in componenta parohiilor Patriarhale din SUA (Patriarhatul Moscovei). In prezent pe langa Casa Filantropica din New York, unde o lunga perioada de timp a existat o comunitate, manastirea dispune de o suprafata extinsa de teren in nordul statului New York (Treadwell). Aici din anul 2008 fratii sub conducerea staretului lor construiesc un schit cu hramul Chipul Nefacut de mana omeneasca al Mantuitorului . Deja s-a construit biserica, corpurile de chilii si cele pentru pelerini.
Schiarhimandritul Ioachim (Parr), egumenul Manastirii Cuvioasei Maria Egipteanca din New York, se ocupa de multi ani cu activitatea misionara si ii ajuta pe cei fara adapost. Parintele Ioachim a vizitat cateva manastiri din Rusia, a discutat atat cu monahi, cat si cu mireni, si fiecare discutie a fost o lectie de dragoste. Experienta duhovniceasca – pe care parintele Ioachim o impartaseste din belsug ascultatorilor – va fi de folos tuturor celor ce vor sa traiasca conform Evangheliei si sa invete sa-l iubeasca pe aproapele.

Specificaţii

  • Editor: Egumenita
  • ISBN: 9786065501898
  • An aparitie: 01 Aprilie 2015
  • Numar pagini: 304
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
  • Adelina Patrascu 28-04-2015
    5 din 5 stele
    Prefata cartii Convorbiri pe pamant rusesc

    Aveţi în mâini cartea Convorbiri pe pământ rusesc a schiarhimandritului Ioachim (Parr), egumenul Mănăstirii Atotmilostivului Mântuitor din Treadwell, din nordul statului New York (SUA) şi al obştii de caritate a Sfintei Măria Egipteanca din New York.

    In vara anului 2011, părintele Ioachim a vizitat câteva mănăstiri din Rusia şi a discutat cu monahi, monahii, mireni şi copii. A vorbit cu ei despre dragoste: despre dragostea nemărginită, dezinteresată a lui Dumnezeu faţă de om, şi despre dragostea pe care o aşteaptă în schimb de la noi Mântuitorul. Istoria dragostei faţă de Dumnezeu a părintelui Ioachim însuşi a început acum şaizeci de ani, când John (Ioan) Parr, numit în Biserica Romano-Catolică în cinstea înaintemergătorului şi Botezătorului Domnului, Ioan, a primit tunderea în monahism în ordinul benedictinilor. Părintele Ioachim a predat la seminar în Brazilia şi a fost profesor în Roma, a lucrat cu năpăstuiţii din Calcutta şi cu cei fără adăpost din cartierele sărace ale New York-ului.

    Odată, trecând cu maşina pe o stradă din San Francisco, tatăl şi fiul familiei Parr au văzut mergând pe jos un preot în vârstă şi au hotărât să-l ia în maşină.

    „Ortodox?" - l-a întrebat preotul pe tânăr. „Catolic", a răspuns el. „Ortodox, ortodox...", a repetat batiuşka. Era un preot rus, viitorul ierarh Ioan de San Francisco.

    John a devenit monah catolic la 18 ani. îmbrăţişând Ortodoxia, a fost tuns în monahism în Schitul Sfântului Ilie din Sfântul Munte Athos, unde s-a nevoit 8 ani.

    Părintele Ioachim se adresează nu numai monahilor care trăiesc în America sau în Rusia, căci nu are importanţă de unde sunteţi dumneavoastră... Domnul este pretutindeni.

    „Dacă omul trăieşte cu dorinţa de a-L avea în el pe Dumnezeu, atunci, oriunde s-ar afla, în Moscova, Sankt Petersburg, New York sau în pustie, el nu va mai fi singur - socoteşte stareţul. Şi nu are importanţă cu ce se ocupă omul, dacă scrie, cântă, coase sau găteşte. Dacă toate acestea se vor face cu dragoste, acest lucru vă va mântui pe voi şi pe toţi cei din jurul vostru".

    Cartea schiarhimandritului Ioachim vorbeşte despre calea către mântuire. Şi singura cale către mântuire o reprezintă crucea şi suferinţele, acel dar pe care ni-1 trimite Domnul ca să ne putem elibera de iubirea de sine.

    Dar cum să cuprindem şi să purtăm acest dar, crucea şi suferinţele? „Cu credinţă, dragoste şi nădejde chemaţi numele Domnului, care alungă toate patimile - răspunde stareţul. Şi acest lucru vă va schimba..."

    Cartea Convorbiri pe pământ rusesc, publicată cu sprijinul unor oameni buni, este un alfabet duhovnicesc cu o mulţime de exemple vii din Sfânta Scriptură din vieţile sfinţilor, ale asceţilor din vechime, din diferite ţări, ale unor mireni binecredincioşi, contemporani cu noi, pe care autorul cărţii; i-a cunoscut personal. Fiecare convorbire este o lecţie de iubire pe care, înţelegând-o, ne este mai uşor să ne urcăm pe scara mântuirii.

    Convorbirile părintelui Ioachim dezvăluie înaintea noastră un adevăr simplu: a împlini poruncile lui Dumnezeu nu este deloc greu. „Trăiţi cu bucurie!... Nu îi tineti pe ceilalţi la distantă! Străduiti-vă să-l vedeţi în aproapele pe Hristos... încercaţi să-l încălziţi pe aproapele vostru, chiar şi cu simpla voastră privire... Slujiţi tuturor şi nu căutaţi să vă slujească vouă cineva... împărtăşiţi-vă suferinţele unii altora. Aceasta este singura şansă dată nouă: să ne iubim unul pe altul în Dumnezeu, să îl iubim pe fiecare fără excepţie şi fără încetare, pentru că Dumnezeu nu vine la noi prin intermediul banilor sau al clădirilor şi al bisericilor frumoase, ci prin intermediul dragostei noastre".

    Eu vă doresc să ascultaţi cu atenţie şi să auziţi cuvintele părintelui Ioa.chim. Şi atunci lumea va cunoaşte că sunteţi creştini, căci încă din vremurile apostolice creştinii sunt cunoscuţi după felul în care se iubesc unii pe alţii. Aceasta şi este măsura tuturor lucrurilor.

    +ILARION,
    Mitropolitul Americii de Est şi al New York-ului, întâiul Ierarh al Bisericii Ruse de peste hotare

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor